A tudósokat régóta foglalkoztatja a repülő autó gondolata. Több cég is kísérletezik vele, sokan úgy vélik, hogy ez lesz a jövő népszerű és praktikus közlekedési eszköze. Nemrégiben az Egyesült Államokban mutattak be egy típust, a Pioneer repülő személyautója szénszálból, titánból és alumíniumból készül, 600 kg a súlya és olyan propellerekkel van felszerelve, amikkel akár 3800 méteres magasságban is lehet repülni, de “vissza is húzhatóak”, ha szárazföldön akar közlekedni vele a sofőr.

[kapcsolodo]/2021-ben-indulhat-utjara-a-vilag-elso-repulo-autoja-ami-320-szal-kepes-hasitani-a-levegoben/[kapcsolodo]

A japánok is több modellel próbálkoznak. Egy éves fejlesztés után már tett egy kísérleti fel-leszállást egyik járgányuk, amelyről azt mondták, hogy 2026-ra várható a kész termék.

Most pedig előálltak egy másik repülő autóval.

Ezt Sky Drive Inc. fejleszti, és a modell már képes a fel- és leszállásra. Beszámolók szerint a Toyota tesztpályáján repült fel augusztus 25-én, fedélzetén egy pilótával az SD-03. Négy percig tartózkodott a levegőben a világ jelenleg legkisebb ilyen, elektromos járműve.

Két hagyományos autó parkolóhelyére van szüksége, és nyolc motor hajtja, amely egyben a biztonságot is garantálja gond esetén.

[next]

A tervező szerint: “Azt akartuk, hogy ez a jármű futurisztikus, karizmatikus és kívánatos legyen minden jövőbeni vásárló számára, ugyanakkor teljes mértékben beépíti a SkyDrive csúcstechnológiáját”.

A vállalat reméli, hogy a repülő autó nemsokára a hétköznapi élet része lesz. A cég úgy tervezi, hogy még további teszteket végeznek a repülő autóval, hogy különböző körülmények között is biztosítsák a megfelelő biztonságos működést. Valószínűleg már az év végén felrepülhetnek vele a tesztpályán kívül is. Ha pedig minden rendben, akkor 2023-ban már piacra is kerülhetnek az első darabok. Az áráról még nem árultak el semmit – írja a CNN.

Forrás: 24.hu.

A fényképek feltöltője és a cikk írója