Kezdőlap Aktuális Zivatarveszély és hőség miatt első- és másodfokú riasztást adtak ki az ország...

Zivatarveszély és hőség miatt első- és másodfokú riasztást adtak ki az ország nagy részére

35
0

[sz]Fotó: Bakó Krisztián[sz]

Zivatarveszély miatt a Nyugat-Dunántúlon másodfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután. Az érintett területeken

a következő órákban villámlással, erős széllel, illetve jégesővel kísért heves zivatarok várhatók

– írja az MTI.

A figyelmeztetés szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megyében van érvényben a másodfokú veszélyjelzés. Budapesten, Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben szintén zivatarveszély miatt.

A nyugat-dunántúli régiót délnyugat felől heves zivatarok is elérhetik, melyekhez viharos (70-100 kilométer/órás) szélrohamok társulhatnak.

A napi középhőmérséklet főként az ország déli és középső tájain várhatóan több helyen is eléri a 25 fokot.

A hőség miatt a fővárosban, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Vasárnap tovább erősödik a nappali felmelegedés, a napi középhőmérséklet több helyen 25 fok körül alakul, a középső és déli országrészben a 27 fokot is meghaladhatja. Ezzel együtt vasárnap késő délutántól nyugaton, északnyugaton fordulhatnak elő néhol zivatarok, melyeket viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések kísérhetnek.

A fényképek feltöltője és a cikk írója