A repülős utazásokra is kihat a kormány pénteki bejelentése, ami szerint a koronavírus-járvány második hullámának közeledése miatt lezárják megint Magyarország határait a külföldről érkezők előtt. Aki belép, annak két negatív teszt kell, vagy két hét karantén vár rá.

A MÁV már bejelentette, hogy milyen módon lehet a korábban nemzetközi járatra megvásárolt jegyeket visszaváltani.

[kapcsolodo]/dijmentesen-visszateriti-a-mav-a-szeptemberre-megvaltott-nemzetkozi-jegyek-arat/[kapcsolodo]

Most a Wizz Air is azt közölte, hogy vizsgálja a korlátozásokból adódó következményeket, és ha kell, módosít a menetrendjén is.

A légitársaság azt ígéri, hogy akit érint a változtatást, azt emailen értesíteni fogják. Akik utázási irodán keresztül foglaltak repülőjegyet, azoknak az irodát kell felkeresniük.

„Amennyiben a Wizz Air töröl egy adott járatot, az érintett ügyfelek igényelhetik az eredeti viteldíj 120%-át Wizz Air pontokban a Wizz Air számlájukra visszatérítve vagy 100%-os visszatérítést a fizetés eredeti módja szerint, vagy ingyenes átfoglalási lehetőséget is választhatnak”

– áll a közleményben.

Ha a járat indulna, de a korlátozás miatt az utas mégsem tud repülni, akkor kérheti a jegy törlését, de ilyen esetben törlési díjat kell fizetnie.

A Wizz Air felhívta a figyelmet, hogy az egyes országokba történő belépési szabályok megváltozhatnak a jegy megvásárlása és az utazás dátuma között, ennek kockázatát az utasoknak kell viselniük – írja a hvg.hu.

A visszatérítésekről infók ITT.

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

A fényképek feltöltője és a cikk írója