Kezdőlap Aktuális Újra lezárják a határokat: a hazatérő magyarokra 14 nap karantén vár, külföldiek...

Újra lezárják a határokat: a hazatérő magyarokra 14 nap karantén vár, külföldiek nem léphetnek be

43
0

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón elmondta, hogy mivel Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a fertőzési adatok a március végi, április eleji szinten vannak sok helyen, ezért újabb szigorításokra van szükség.

A fő veszély továbbra is a behurcolás, mondta el a miniszter, ezért szeptember 1-től a határvédelmi szabályok terén visszatérnek az első hullám idején alkalmazott rendszerhez.

Szeptember 1-től külföldi állampolgár csak indokolt esetben léphet be Magyarországra. Kivétel a katonai konvoj, kapcsolt vállalkozások közti üzleti út, 30 kilométeres sávban a határ mentén élők, és a tranzitforgalom.

Minden külföldről hazatérő magyar karanténba kell vonuljon 14 napra, vagy amíg nem mutat be két negatív tesztet 2 nap különbséggel.

Az a lehetőség is megszűnik, ami eddig a sárga országoknál élt, vagyis hogy az első teszt elvégzése után el lehet hagyni a karantént: szeptember 1-től mindenképp ki kell várni a második tesztet is.

Gulyás bejelentette azt is, hogy ha valaki kontaktkutatás miatt kerül karanténba, az is szabadulhat 2 negatív teszt után, és ennek költségét a kormány megtéríti. Aki viszont külföldről tér haza, annak magának kell állnia a tesztek árát.

A Kormányinfót itt közvetítjük:

Security Check Required

null

A fényképek feltöltője és a cikk írója