Elon Musk csütörtökön megerősítette, hogy kibertámadás célpontja volt a Tesla nevadai Gigafactoryja – írja a Portfolio.hu.

Egy orosz férfi még júliusban egymillió dollárt ajánlott, ha egy dolgozó egy malwaret (rosszindulatú szoftvert) telepít a Tesla belső hálózatára, amely ún. elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadást okozott volna.

Miközben a Tesla kiberbiztonsági csapata a ddos-támadással lett volna elfoglalva, a malware vállalati titkokhoz jutott volna, amelyekért a hackerek váltságdíjat kérhettek volna

– írja a lap.

A dolgozó viszont értesítette a cég vezetését, akik felvették a kapcsolatot az FBI-jal. Információk szerint eljátszotta, hogy belemegy az üzletbe, majd bedrótozva vett részt a megbeszélésen. Az orosz férfit augusztus 22-én letartóztatták Los Angelesben, miközben próbált elmenekülni az Egyesült Államokból.

Elon Musk így már megnyugodhat, és teljes energiájával a ma várható nagy bejelentésére koncentrálhat, aminek keretében várhatóan elmondja, hogy hamarosan összekapcsolhatnak egy computert egy emberi aggyal.

[kapcsolodo]/penteken-bejelentheti-elon-musk-hogy-osszekapcsolnak-egy-emberi-agyat-egy-szamitogeppel/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója