Kezdőlap Aktuális Megrázó képek: delfintetemeket sodort partra a víz Mauritiuson

Megrázó képek: delfintetemeket sodort partra a víz Mauritiuson

17
0

[sz]Fotók: Shav/Greenpeace Afrika[sz]
Delfintetemek sodródtak ki a partra Mauritiuson, ahol egy teherhajóból folyamatosan olaj ömlik a tengerbe – írja a Greenpeace Magyarország a Facebookon.

Mint arról mi is beszámoltunk, az apró szigetállam partjainál megfeneklett egy panamai zászló alatt futó japán tengerjáró.

A rakomány nélküli hajóból folyamatosan olaj szivárog az Indiai-óceánba, eddig már több tonnányi került a vízbe.

Mauritius miniszterelnöke, Pravind Jugnauth emiatt ökológiai vészhelyzetet hirdetett ki, és Franciaországhoz fordult segítségért, mert a kis országnak nincs kellő technikája és tapasztalata a hasonló helyzetek kezelésére.

Happy Khambule, a Greenpeace afrikai főaktivistája korábban azt mondta,
„állatfajok ezreit fenyegeti a szennyezés tengerében való fulladás veszélye, ami súlyos következményekkel járna Mauritius gazdaságára és élelmezésbiztonságára.”

[kapcsolodo]/okologiai-valsag-fenyegeti-mauritiust-miutan-egy-teherhajobol-folyamatosan-olaj-omlik-a-tengerbe/[kapcsolodo]

A Greenpeace Afrika közleménye szerint legalább négy elpusztult és négy gyengélkedő delfint találtak a mauritiusi partokon.

“Sürgősen ki kell vizsgálni, hogy mi okozta az állatok pusztulását, és hogy a szörnyű tragédiának köze van-e az olajkiömléshez!”
– írja a Greenpeace Magyarország a bejegyzésében.

Néhány megrázó képet is közöltek a delfintetemekről:

Security Check Required

null

[kapcsolodo]/levagatjak-a-hajukat-hogy-segitsek-a-tengerbe-omlott-olaj-felszivasat-a-mauritiusi-lakosok/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója