Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-oldalán jelentette be, hogy megfertőződött a koronavírussal. Mint közölte, napok óta rosszul érezte magát, így megcsináltatta a tesztet, amely pozitív lett. A politikus felhívta mindenki figyelmét, hogy arra, hogy hiába tartott be minden szabályt, elkapta a vírust, amely itt van közöttünk. Hollik István a Tranzit szervezőbizottságának tagja is volt, és az ő fertőzöttsége miatt döntöttek úgy, hogy biztonsági okból lemondják a hétvégén esedékes rendezvényt, amin Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott volna.

Hollik István megfertőződött és pozitív lett a koronavírus tesztje. Mint a közösségi oldalán írta, elővigyázatottságból minden programot lemondott, és karanténba vonult. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és helyettese, Orbán Balázs azért kerülhetett hatósági házi karanténba van, mert egy szombati rendezvényen találkoztak a Fidesz kommunikációs igazgatójával. Hollik István a Tranzit szervezőbizottságának tagja is volt, és az ő fertőzöttsége miatt döntöttek úgy, hogy biztonsági okból lemondják a hétvégén esedékes rendezvényt, amin Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott volna.

Hollik István a posztjában hozzátette, hogy

Mivel múlt szombaton részt vettem egy magánrendezvényen, a szabályok szerint minden kontaktomat leadtam a hatóságok felé. Ez érinti több kormánypárti politikustársamat is.

Forrás: Facebook

Hollik István kiemelte azt is, hogy köszönettel tartozik a járványügyi szakemberek profi, gyors és együttműködő munkájáért. Hozzátette, hogy a karantén szabályait betartva természetesen tovább dolgozik.

Szerdán derült ki, hogy elhalasztják a Tranzit Közéleti Évadnyitó rendezvényt, mert a szervezők között kedden koronavírussal fertőzöttet találtak – tájékoztatta a Kommentár Alapítvány a sajtót. A világra nyitott, konzervatív identitású fiatalok számára szervezett, jó hangulatáról közismert rendezvényen pénteken Orbán Viktor miniszterelnök mondott volna beszédet, míg a többi napra különleges vitákat szerveztek a rendezők, többek között Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, Novák Katalin és Ujhelyi István, Dömötör Csaba és a momentumos Hajnal Miklós, illetve Gulyás Gergely és Tóth Bertalan között, s pódiumbeszélgetésen vett volna részt Rogán Antal, Kocsis Máté, Varga Judit, Schmidt Mária és sok más közéleti személyiség. A szekcióvitákban, illetve a kérdezők között a PestiSrácok.hu és a PestiTV több arca is fellépett volna.

A rendezők szerdai közleménye szerint a résztvevők és a meghívottak egészségét szem előtt tartva azt tartják felelősségteljes döntésnek, hogy elhalasszák a tihanyi rendezvényt. Mint kiemelték, az új időpontról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Forrás: Facebook/MTI, kiemelt kép: PS/Horváth Péter Gyula 

A Elkapta a koronavírust Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója