Könnyen pereskedésig fajulhat Lionel Messi kiválása a Barcelonából, nincsenek ugyanis egy nevezőn a klub vezetésével a szerződése részelteivel kapcsolatban.

Tegnap este a Barcelona hivatalosan is megerősítette, hogy csapatuk legnagyobb sztárja és saját neveltje, Lionel Messi távozni kíván a klubból, holott a szerződése 2021 júniusáig szól. A játékos azonban ingyen akar menni, a szerződés egyik záradékára hivatkozva. Eszerint Messi minden szezon végén június 10-ig benyújthatja távozási szándékát a klub felé, amennyiben ez megtörténik, a klub köteles őt átigazolási díj nélkül elengedni.

A Barcelona szerint azonban a záradék hatáskörének ideje már egyértelműen lejárt, így nem engednék el ingyen a játékost. Messi viszont azzal érvel, hogy vegyék figyelembe a koronavírus-járvány miatti rendkívüli körülményeket, és ezért csúsztassák ki a határidőt is. Ráadásul a június 10-i dátumot az alapján határozták meg, mikor van vége a szezonnak, a járványhelyzet pedig ezt valóban jócskán kitolta: a szezon a Bajnokok Ligája döntőjével ért véget augusztus 23-án, azaz Messi valóban az idény végén jelezte szándékát.

Az egyértelmű, hogy a Barcelona vezetésének nincs ínyére, hogy ingyen elengedjék a világ egyik legjobb játékosát, akinek a kivásárlási ára rekordot jelentő 700 millió euró.

[kapcsolodo]egy-korszak-veget-er-lionel-messi-tavozhat-az-fc-barcelonabol[kapcsolodo]

Joan Gaspart, a Barcelona korábbi elnöke a Marca nevű spanyol lapnak azt nyilatkozta:

ha Messi ingyen távozna a klubból, az sokkal megalázóbb lenne a Barcelona számára, mint a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es vereség a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

[next]

Gaspart szerint Messi ingyen 2021 előtt semmiképpen sem távozhat, mivel a szerződés ezt egyértelműen kimondja. Utalt arra is, hogy ha még mindig ő vezetné a klubot, egy percig sem lenne kérdés, mivel egészen biztosan nem engedné el ingyen. Azt is kifejtette, hogy Messinek nem szabad elfelejtenie: a szurkolók elsősorban a klubért rajonganak, csak aztán a játékosért.

„Szeretem Leót, de a Barcelonát még inkább.”

– nyilatkozta.

A szaklapok szerint két lehetőség van: vagy hajlandó egy csapat mélyen a zsebébe nyúlni, és kifizetni az elképesztő 700 millió eurót a játékosért, vagy Messi kivárja az egy évet, hogy ingyen mehessen. Az utóbbi esetben az is egy lehetőség, hogy Messi – ahogy Maradona is tette ezt karrierjében – kihagy egy évet, és 2021-ben ingyen igazolhatóan tér vissza. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a csatár már 34 éves, tehát nincs túl sok ideje a várakozásra, ráadásul ugyan rengeteg csapat érdeklődik iránta, a többszázmilliós vételárat csak nagyon kevesen tudják kifizetni érte.

Messi a Bayerntől elszenvedett csúfos vereség után jelezte szándékát, hogy menne. A szurkolókat és a klubot is lesújtotta a hír, mivel a csatár a csapat első számú sztárja és saját neveltje: 2000-től, 13 éves korától focizik a katalánoknál.

A fényképek feltöltője és a cikk írója