Kezdőlap Aktuális Órákat kell várakozniuk a rákos betegeknek az udvaron Debrecenben

Órákat kell várakozniuk a rákos betegeknek az udvaron Debrecenben

41
0

[sz]Címkép: Google Street View[sz]
Órákat kell várakozniuk az udvaron a rákos betegeknek a Debreceni Egyetem onkológiáján – számolt be róla a Népszava.

Köteles László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat egyik képviselője a lapnak azt mondta,

hétfőn 120-130 ember várt arra, hogy bejusson az épületbe.

Ő reggel 9-kor állt be a sorba, akkor már legalább 70-en voltak előtte. Elmondása szerint nem csak a hosszú hétvége után jellemző az, hogy a daganatos betegeknek olykor két-három órát kell várniuk csak azért, hogy eljussanak a regisztrációs pulthoz.

A képviselő szerint vannak, akik fizikai állapotuk miatt nem bírják végigállni a sort, ezért kénytelenek leülni valahová.

Miután a betegek nagysokára bejutnak az épületbe, ott megint órákat kell várniuk arra, hogy az orvos megvizsgálja őket, majd újabb 1-2 óra múlva kaphatnak kezelést.

[kapcsolodo]/deneverek-leptek-el-a-szent-janos-korhaz-sebeszetenek-folyosojat-a-hetvegen/[kapcsolodo]

[next]

Köteles László azt mondta, az épület túl kicsi a sok – más megyéből is érkező – beteg ellátásához, akik ugyan időpontra érkeznek, de valójában csak a napot adják meg, csak akkor kapják meg az ellátást, amikor sorra kerülnek.

A várakozást ráadásul a koronavírus-járvány miatti korlátozások is nehezítik, mivel csak minden második székre lehet leülni a levegőtlen folyosón. Így aki már nem fér be, az kiszorul az épület előtti térre, ahol olykor a nem túl kellemes időjárási körülmények között kell várni a sorára.

A Debreceni Egyetem a Népszava érdeklődésére a problémával kapcsolatban azt közölte, a rektor az elmúlt napokban elrendelte a helyzet felmérését a szakrendeléseik betegfelvételi pontjain, és a problémák megoldására megkérte Páll Dénest, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának megbízott elnökét.

A fényképek feltöltője és a cikk írója