Melania Trump kedden este a Fehér Ház kertjében mondott beszédet, ezzel beszállva férje kampányába. A republikánus konvenció második napján elhangzott beszédben a first lady többek közt amellett érvelt, miért kéne az amerikaiaknak Trumpra leadni a voksukat az idei novemberi elnökválasztáson.

“Donald tudja, hogy kezelje a dolgokat. Nem egy hagyományos politikus. Nemcsak beszél, hanem cselekszik is, és eredményeket is felmutat.”

Melania kitért a koronavírus-helyzetre is: megköszönte a frontvonalban dolgozók munkáját, az egészségügyi dolgozókét és a tanárokét is, és reméli, az unokáinknak azt mesélhetjük, hogy a kedvesség és az együttérzés visszaadta a jövő ígéretét.

“Donald addig nem fog nyugodni, amíg nem gondoskodik mindenkiről, aki érintett ebben a borzasztó járványban.”

[kapcsolodo]videon-ahogy-melania-trump-ismet-nem-volt-hajlando-megfogni-a-ferje-kezet[kapcsolodo]

Nem mehetett el szó nélkül az országot feldúló zavargások mellett, amelyek George Floyd májusi meggyilkolása után szabadultak el az országban. A rasszizmus által okozott nyugtalanságot ő is jól látja az országban, szerinte ez abból a kemény valóságból fakad, hogy sokan nem büszkék az amerikai múlt egy részére. Tanácsa, hogy koncentráljanak a jövőre, de közben tanuljanak a múltból.

[next]

Emellett arra kéri az amerikaiakat, hogy ne a bőrszínük alapján ítéljék meg egymást, és hagyjanak fel a zavargásokkal.

Bár a Trump mellett kampányolók – többek közt gyerekei is – nem szokták kihagyni azt a lehetőséget, hogy a demokraták elnökjelöltjét, Joe Bident szidják, Melania nem kért ebből, mondván, hogy a megszólalásra kapott értékes időt nem fogja az ellenfelek támadására használni.

A first lady magáról is beszélt egy kicsit annak érdekében, hogy ismét rámutasson Amerika nagyságára: gyerekként Szlovéniában arról álmodozott, hogy abba az országba mehessen, amely a szabadság és az álmok helye: Amerikába. 26 évesen sikerült is meglépnie a nagy költözést, ekkor érkezett meg a “lehetőségek hazájába”. Tíz évvel később kapta meg amerikai állampolgárságát, amelyet élete legbüszkébb pillanatának nevez.

A fényképek feltöltője és a cikk írója