[sz]Címkép: Edward Jenner/Pexels[sz]
73 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5288 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma – közölték a koronavirus.gov.hu oldalon szerda reggel.

Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3734-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 940 fő.

Az aktív fertőzöttek 37%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti.

64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

[kapcsolodo]/lelegeztetogepen-van-egy-koronavirussal-fertozott-orvos/[kapcsolodo]

A kormányzati tájékoztató honlapon azt írják:

az új fertőzések szétszórt esetek, gócpontról nem beszélhetünk.

A kontaktkutatás minden esetben zajlik. Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

A kormány e heti ülésén tárgyalja a további szükséges intézkedéseket.

Arra kérnek, hogy továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérik, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését – írják az oldalon.

[kapcsolodo]/kevesbe-halalos-most-a-koronavirus-europaban-de-nem-tudjak-hogy-miert/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója