Nem engedte otthonról dolgozni a külügyminisztérium munkatársait a koronavírus-járvány idején Szijjártó Péter, akiről múlt héten derült ki, hogy egy, az Adriai-tengeren hajózó luxusjachton végezte teendőit a szabadsága ideje alatt.

Erről maga a külügyminiszter beszélt a szerdai nagyköveti értekezleten – szúrta ki a 444.hu.

Szijjártó azt mondta, a járvány idején sem engedélyezte és a jövőben sem fogja engedni a home office-t a külügyeseknek.

Pedig márciusban a közigazgatásban dolgozók – többek között a külügyminisztérium munkatársai is – azt kérték a kormánytól, hogy számukra is tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a kisgyermeket nevelő, krónikus betegségben szenvedő, valamint a hatvan év feletti kollégákra.

Több szakszervezet is aláírta a közös közleményt, amelyről még az Index számolt be korábban.

Szijjártó a szerdai értekezleten arról beszélt, hogy végül senki sem dolgozhatott home office-ban a járvány idején a külügyminisztériumban.

“Azt kértem a helyettes államtitkároktól és a főosztályok vezetőitől, hogy írják össze azoknak a munkatársaknak a nevét, akiknek a teljesítménéyt és a munkáját ebben a helyzetben nélkülözni tudják. És zárójelben tettem hozzá, hogy akkor ezt véglegesen meg is köszönhetik. Érdekes módon egyetlen egy név felírására sem került sor ezekre a listákra. Senkit sem küldtünk home office-ba, a főosztályvezetők és a helyettes államtitkárok jó helyzetfelismeréssel azt gondolták, hogy mindenkinek a munkájára szükség van nehéz időszakban is és a helyszínen is”
– mondta a külügyminiszter.

[kapcsolodo]/megszolalt-szijjarto-a-maganjachtrol-nem-oszt-meg-rola-informaciot/[kapcsolodo]

“Tehát ezért azt szeretném mondani, hogy szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a külügyminisztriumban, ezután sem fogunk. És ha valakinek ilyenhez van kedve, az szintén megkapja a lehetőséget arra, hogy ezt a játékot a minisztériumon kívül játssza. Nem engedjük meg ezt természetesen a jövőben sem.

[next]

Külpolitikát csinálni felelősség, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozni különleges felelősség, amely nem csak a jó időkben, hanem a rossz időkben is feldatatokat jelent. És aki ezt nem válallja, annak nyitva állnak az épület ajtói, természetesen a kifele irányban is”
– tette hozzá.

Security Check Required

null

[kapcsolodo]/gyurcsany-uzent-szijjartonak-nem-fogadhatsz-el-semmilyen-szivesseget-mert-tudod-hogy-azt-elobb-utobb-visszakerik/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója