[sz]A címkép illusztráció: Pixabay[sz]

Kedden nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, kora délutánra a Tiszántúlon is kitisztul az idő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Reggel, délelőtt délkeleten, keleten, a déli, kora délutáni időszakban északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé élénk lesz. A hőmérséklet kora délután, 25 és 29 fok között valószínű.

A zivatarveszély miatt elsőfokú riasztást adtak ki a Szegedi, Makói, Mezőkovácsházai és a Gyulai járásra.

Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt.

Este általában derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes időre számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb hajnaltájt a Kisalföldön élénkülhet meg a délire forduló szél. A hőmérséklet késő este 16, 21, hajnalban 10, 17 fok között alakul.

Szerdán sok napsütés ígérkezik, csapadék nem valószínű – írja az Időkép. Többfelé megélénkül, az északi tájakon néhol megerősödik a délire, délnyugatira forduló szél. A maximumok 26-32 fok között alakulnak.

Csütörtökön hidegfront érkezhet feltámadó, helyenként viharos északnyugatira forduló széllel, pár fokos lehűléssel, ugyanakkor számottevő csapadék nem valószínű.

Pénteken napos, száraz idő várható. A szélirány déliesre fordul, a Dunántúlon feltámad, erős lökések kísérik. A maximumok 25 és 31 fok között alakulnak.

Szombaton a napos időben legfeljebb egy-egy zápor, esetleg zivatar alakul ki. Az országszerte feltámadó déli széllel 30-35 fokig melegszik a levegő. Vasárnap nyugat felől markáns front hozhat fordulatot záporokkal, zivatarokkal. Nyugat, északnyugat kivételével viszont még 30 fok fölött alakulnak a maximumok.

[kapcsolodo]a-heten-fokozodik-a-hohullam-majd-drasztikus-lehulessel-csap-le-az-osz/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója