[sz]Címkép: MTI/Czeglédi Zsolt[sz]

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy adriai luxusjachton fotózták le Szijjártó Pétert augusztus 16-án, miközben elvileg az irodájában egyeztetett a fehérorosz helyzetről.

[kapcsolodo]adriai-luxusjachton-fotoztak-le-szijjarto-petert-mikozben-elvileg-az-irodajaban-egyeztetett-a-feherorosz-helyzetrol/[kapcsolodo]

A külgazdasági és külügyminiszter kedden szólalt meg először a nyilvánosság előtt, mióta kiderült, hogy Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.

A hvg.hu tudósítása szerint Szijjártó a 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségén azt mondta, hogy a megjelent írások sértik az igazságérzetét.

“Az életem egy nyitott könyv, ez azért van, mert a munkával fenntartott idő 100 százalék” – fogalmazott Szijjártó, aki szerint ugyanez viszont nem igaz a magánéletére, a családi vakációjára, a jachtozást pedig ennek tartja.

[next]

Emellett azt is hozzátette, arra kér mindenkit, hogy ezt tartság tiszteletben. A munkájával kapcsolatban pedig ezután is minden információt meg fog adni.

“Nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés, abban biztosak lehetnek, hogy a rám vonatkozó jogszabályokat a közéletben és a magánéletben is tiszteletben tartom”

– tette még hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

A hvg.hu azon kérdésére, hogy miből fizette ki a jachton töltött időt, nem válaszolt.

Security Check Required

null

[kapcsolodo]napi-10-millioert-berelheto-egy-olyan-luxusjacht-amilyenen-szijjarto-nyaralt/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója