Kezdőlap Tech Az előrejelzés ellenére mégsem 120 Hz-es kijelzővel érkeznek az iPhone 12 Pro...

Az előrejelzés ellenére mégsem 120 Hz-es kijelzővel érkeznek az iPhone 12 Pro készülékek

33
0

Minden jel arra utalt, hogy az idei iPhone 12 Pro széria már a legújabb trend szerinti 120 Hz-es kijelzővel érkezik majd, ám a legfrissebb hír szerint ez meghiúsult, mivel az Apple nem tudta beszerezni az egyik szükséges alkatrészt.

A hír Ross Young-tól származik, aki a DisplaySearch és a DSCC alapítója. Bizonyára komoly ismeretséggel bír a szakmában, így nem véletlen, hogy gyártói oldalról kapta a fülest. Állítólag az Apple mindenképpen 120 Hz-es kijelzőt szeretett volna az iPhone 12 Pro mobilokba, és bár az ehhez szükséges panelek rendelkezésre állnak, sajnos a működéshez szükséges IC-ket nem tudta beszerezni a gyártó.

A lehetőségeket is taglalja, miszerint az Apple esetleg utólag próbálná ezt megoldani egy javítással, ám ez nagyon problémás lehet. A második lehetőség, hogy várnak az IC-kre, ám ez esetben el kellene tolniuk a megjelenést. A harmadik lehetőség tűnik jelenleg a legvalószínűbbnek, méghozzá hogy sima 60 Hz-es kijelzővel dobják majd piacra a készülékeket.

Már így is csúszásban vannak, hiszen az előzetes szivárogtatások alapján októberben jön az iPhone 12, míg az iPhone 12 Pro mobilok csak kicsit később, novemberben kerülnek majd a boltokba. További csúszás tehát már nem igazán férne bele, és a hírek szerint az Apple sem szeretné halogatni a megjelenést.

Kérdéses persze, hogy a rajongók mennyire lesznek majd csalódottak, hiszen az androidos csúcsmobilok már 90 és 120 Hz-es kijelzőkkel jelentek meg idén, de akad már 144 Hz-es is. Azért reméljük, hogy amennyiben tényleg 60 Hz-es kijelzőt kapunk, akkor ezt némi árcsökkenéssel próbálja majd ellensúlyozni az Apple.

Forrás: MacRumors

The post Az előrejelzés ellenére mégsem 120 Hz-es kijelzővel érkeznek az iPhone 12 Pro készülékek appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója