A Samsung Galaxy Note 20 Ultrán debütált a Gorilla Glass legújabb generációja, és bár a karcokkal való ellenállás terén nem igazán történt előrelépés, a törésteszten már sokkal jobban teljesít az üveg.

A múltkor a JerryRigEverything csatornáján vehettük szemügyre a Gorilla Glass 7. generációjának, a Victusnak a karcálló képességét, amely kissé csalódást keltett. A Samsung Galaxy Note 20 Ultra a Mohs-skála 6-os szintjén kezdett el karcolódni, amely megegyezik a Gorilla Glass 6 eredményeivel.

A gyártó a legnagyobb előrelépést a töréssel szembeni ellenálló képességben ígérte, és most videón tekinthetjük meg, hogyan is teljesít a Victus a gyakorlatban. A tesztalany természetesen a Samsung Galaxy Note 20 Ultra, amelyet elől és hátul egyaránt az új Gorilla Glass véd.

A fenti tesztben egy iPhone 11 Pro Max mellett szemléltették az új GG törésállóságát, amelyet a Gorilla Glass 6 véd. Az első ejtés során a hátlapra ejtik a készülékeket, így a kamerák fölötti rész bepókhálósodik a Note 20 Ultra esetében, ám az eredmény sokkal jobb, mint az iPhone 11 esetében.

A második részben a sarkaira ejtik a mobilokat, ahol szintén jól teljesít a Victus, ám az utolsó teszt az, ahol nem hittünk a szemünknek. Tízszer ejtik “arcra” a mobilt, amely túléli a tesztet. A Gorilla Glass, a panel és az ujjlenyomat-olvasó is megússza a kísérletet, így jelesre vizsgázott az újdonság. A teszt alapján tehát remekül sikerült a Victus, és még ha meg is drágítja kissé a mobilokat, egy 300-400 ezer forintos mobil esetén bizony megnyugtató, ha egy ilyen erős anyag védi a készülékünket.

Forrás: GSMArena

 

The post Remekül teljesít az új Gorilla Glass a törésteszten appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója