Kezdőlap Aktuális Már a határon a vihar, vasárnapra zivatar, felhőszakadás, de hőség miatt is...

Már a határon a vihar, vasárnapra zivatar, felhőszakadás, de hőség miatt is figyelmeztetést adtak ki

44
0

[sz]Fotó: Rostásy Szabó Mihály[sz]

Hidegfront érkezik: vasárnapra országszerte adtak ki figyelmeztetést a zivatarok, néhány megyére a felhőszakadás veszélye miatt is. Ezzel együtt néhány megyében még a hőség miatt is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat – írja az MTI.

Veszélyjelzésükben azt írták: északnyugat felől érkezik a hidegfront. Emiatt előbb a nyugati, éjszaka már a középső megyékben is, vasárnap napközben keleten, északkeleten várhatók zivatarok, amelyekhez viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések, lokálisan felhőszakadás (20-30 milliméternyi csapadékkal) és kisméretű jég társulhat.

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A hőség miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki figyelmeztetést.

A Dél-Alföldön a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok körül alakul.

Az előrejelzés szerint vasárnap a leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz melegebb.

Az aktuális veszélyjelzést ITT tudod nyomon követni.

A viharfelhők azonban már gyülekeznek a határ mentén. Az Időkép beszámolója szerint estig csak északnyugaton, nyugaton léphetnek be a zivatarok. Nálunk még országszerte derült az ég, tombol a kánikula, de a front előterében az Alpok vonulatánál már berobbant a légkör, amelyet nyugati kameráink szépen látnak:

VIDEÓK: A gyülekező viharfelhőkről

A fényképek feltöltője és a cikk írója