Kezdőlap Aktuális Fellebbezett ellene a Fidesz, nem indulhat a Jobbik jelöltje Tiszaújvárosban

Fellebbezett ellene a Fidesz, nem indulhat a Jobbik jelöltje Tiszaújvárosban

46
0

Az őszi időközi választásokkal kapcsolatban augusztus 4-én jelentették be, hogy egy tarcali mezőgazdasági vállalkozó, Bíró László lesz a Fidesz kihívója a tiszaújvárosi körzetben.

Az előző képviselő Koncz Ferenc július 10-én halt meg motorbalesetben, azért tartják meg az időközi választást.

A kormánypártok Koncz Zsófiát, az elhunyt képviselő lányát indítják a választáson.

[kapcsolodo]/a-lanya-indulhat-az-elhunyt-koncz-ferenc-korzeteben-az-idokozi-kepviselo-valasztason/[kapcsolodo]

Pénteken délután, a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel, a Fidesz ugyanakkor megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod 6-os választókörzetében, közölte Jakab Péter, a Jobbik elnöke – írja Index.

A Fidesz azzal indokolta a fellebbezést, hogy jelenleg formálisan még nem Jakab Péter a Jobbik elnöke.

Jakabot január 25-én választották meg, ám a bíróság a változást még nem vezette át a birosag.hu-ra, hiába kapta meg Jakab Péter az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést július 9-én.

Jakab Péter pártelnök közleményében azt írja:

a Fidesznél összeültek, és kitalálták, hogy a jobbikos Bíró László így nem indulhat el összellenzéki jelöltként az időközi országgyűlési választáson. “Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől. Borsodban most ez történik”.

A jobbikos képviselő szerint “a hatalom fél az ellenzéki összefogástól”, ezért szintet léptek. “Tudják, hogy itt már nem elég elcsalni a választást, nem elég szavazatot vásárolni, fenyegetni, lejáratni. Ezért úgy döntöttek, el sem engedik indulni Bíró Lászlót a választáson. Helyette bevezetik az öröklési rendet, ahol a képviselői szék apáról fiúra – jelen esetben lányra – száll”.

A Jobbik azt reméli, hogy a választási bizottság másként fog dönteni, és végül zöld utat adnak Bíró Lászlónak és az ellenzéknek.

VIDEÓ: Az összellenzéki jelölt bemutatása:

A fényképek feltöltője és a cikk írója