Jóváhagyást kért a Tesla a Szövetségi Kommunikációs Bizottságtól (FCC) egy olyan eszköz forgalomba hozatalához, mely segíthet megakadályozni, hogy a gyermekek a tűzforró autóban maradjanak, írja a Reuters. Az új érzékelő ráadásul még a lopások megelőzésében is előrelépés lehetne a kaliforniai autógyártó szerint.

A Tesla rendszere négy vételi és három adó antennából állna, melyeket egy radar előlapi egység hajtana. A vállalat szerint a milliméter hullám radartechnológiának számos előnye van például a kameraalapú vagy az utastéren belüli érzékelő rendszerekkel szemben.

A radartechnológián alapuló rendszer alkalmas lehet a mélység érzékelésére, és így “átláthat” akár egy takarón is, ami alatt akár egy gyerek is rejtőzhet.

A Tesla hozzátette: a rendszer annyira intelligens, hogy képes megkülönböztetni egy tárgyat a gyerektől, így minimálisra csökkenhet a hamis riasztások száma. A technológia ugyanis felismeri a légzési mintákat és a pulzusszámot is észleli, amiket a jelenlegi érzékelők közül egyik sem tud beazonosítani.

Amerikai statisztikák szerint 2018-ban és 2019-ben is 50-50 gyerek vesztette életét forró autókban. A tragédiák több mint fele azért következett be, mert a gyerekeket kánikula idején a kocsikban felejtették a hozzátartozóik.

[kapcsolodo]elon-musk-a-tesla-mar-nagyon-kozel-jar-a-teljesen-onvezeto-auto-kifejlesztesehez/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója