[sz]Címkép: Daniel López García / Wikipedia [sz]

Karantén alá vonták egy 4000 fős spanyol városka teljes lakosságát egy legénybúcsú miatt – írja a Sun.

Ráadásul nem is a városban volt az összejövetel, hanem mintegy 160 kilométerrel odébb, Alteában. Ott, ahol újabb gócpontját azonosították a koronavírusnak.

Innen hozhatták haza a koronavírust Villamaleába a legénybúcsú tagjai, nem sokkal később ugyanis már 99 esetet azonosítottak a városban – két nappal korábban ez a szám még csak 29 volt.

Az Albacete régióban található Villamalea lakosai most bosszankodnak, amiért néhány helyi srác tivornyázása miatt kényszerültek bezárni az egész várost,

“teljes felelőtlenségnek” nevezve azt, hogy egyesek a vírusveszélyre fittyet hányva utaznak és buliznak.

A városban tegnap este rendelték el a kijárási tilalmat az elkövetkező két hétre. Elrendelték a bárok, kaszinók, templomok, közösségi helyek, parkok és edzőtermek bezárását, az esküvők és keresztelők is tiltólistások. A városvezetés szerint az ideiglenes kijárási korlátozás még csak a kezdet, tovább fogják szigorítani az előírásokat: azt tervezik, hogy megszabják, hány ember hagyhatja el a várost vagy jöhet be, mindkettőt nyomós okhoz kötik majd.

Nem véletlen, hogy Spanyolországban ennyire komolyan veszik a tömeges megbetegedéseket, az elmúlt hetekben ugyanis újult erővel lángolt fel a vírus, jelenleg Európa egyik leginkább fertőzött országa. Csak szerdán 3715 új esetet azonosítottak, amely a korlátozások júniusi feloldása óta új rekordnak számít. Ennek ellenére sokan gondolkodnak másként: múlt héten több ezren tüntettek Madridban a maszkviselés ellen.

[kapcsolodo]nem-vagyunk-bunozok-csak-lelegezni-akarunk-tobb-ezren-tuntettek-a-maszkviseles-ellen-madridban[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója