Korábban mi is írtunk róla, hogy hétfőn este küldte meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma a járványintézkedésekről szóló tervezetet.

[kapcsolodo]/este-fel-tizkor-kaptak-meg-az-iskolak-ovodak-a-jarvanyugyi-intezkedesi-tervet-a-miniszteriumtol/[kapcsolodo]

Ahogy arról is írtunk, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a minisztérium „nincs tisztában a magyar valósággal”, ahol sok helyütt egy egyszerű kézfertőtlenítés is gondot jelent, és ahol nincsenek meg az alapvető feltételek az intézkedésekhez.

[kapcsolodo]/pdsz-hajmereszto-az-iskolaknak-kikuldott-jarvanyugyi-intezkedesi-terv/[kapcsolodo]

Most az EMMI válaszolt az ATV által feltett kérdésekre, amiben elárulják hogy biztosítják az iskolák fertőtlenítését a tanévkezdésnél.

A szükséges eszközöket idén a kormány az Állami Egészségügyi Ellátó Központ útján biztosítja
– írja a minisztérium. Hozzáteszik:

az alapos fertőtlenítő takarítás a tanévkezdés előtt, valamint a tanév közben történő rendszeres takarítás kulcsfontosságú a járvány kockázatainak csökkentése szempontjából.

A csatorna híradója rákérdezett arra is, amit a PDSZ is aggályosnak talált, hogy hogyan és miképp valósítják meg a szociális 1,5 méteres távolság betartását. Erre válaszul az EMMI az alábbi, kissé rugalmasan értelmezhető választ írta:

„a tanulók lazább elhelyezése az osztálytermekre és a közösségi terekre vonatkozik, a helyi lehetőségek és adottságok szerint.”

A fényképek feltöltője és a cikk írója