Kezdőlap Aktuális Michelle Obama ízekre szedte Donald Trumpot a demokraták elnökjelölt-állító konvencióján

Michelle Obama ízekre szedte Donald Trumpot a demokraták elnökjelölt-állító konvencióján

12
0

Elkezdődött a demokraták négynapos elnökjelölt-állító konvenciója, melyet ezúttal a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon online rendeznek meg. Az első napot az egykori first lady, Michelle Obama beszéde zárta, melyben szabályosan kicsontozta az újraválasztásért induló republikánus Donald Trumpot, írja a The Guardian.

“Hadd legyek őszinte és világos, amennyire csak lehetséges: Donald Trump nem a megfelelő elnök hazánknak”
– ez még az egyik legvisszafogottabb kijelentés volt a több mint negyedórás beszédben. A nyakában egy VOTE (Szavazz!) feliratú nyakláncot viselő Michelle Obama ezután aprólékosan részletezte is, hogy miért gondolja így.

Szerinte Trump képtelen felismerni, hogy valójában mire van szüksége az országnak. Újraválasztása esetén a dolgok pedig még rosszabbra fordulhatnak.

[kapcsolodo]/videon-ahogy-melania-trump-ismet-nem-volt-hajlando-megfogni-a-ferje-kezet/[kapcsolodo]

A négy éve leköszönő Barack Obama felesége beszédében kitért arra, hogy Trumpnak elég ideje volt ara, hogy bizonyítsa, képes elvégezni a feladatot, amire felhatalmazást kapott a választópolgároktól 2016-ban, de meglátása szerint az elnöki pozíció meghaladja az egykori üzletember képességeit.

“Szavazzanak úgy Joe Bidenre, mintha az életük függne tőle”
– mondta a szenvedélyes beszéd egy pontján a közelmúltban podcastot indító Michelle Obama.

[next]

A volt first lady megemlítette, hogy a Fehér Ház feladata a nemzet egységbe kovácsolása és a stabilitás megteremtése lenne. Ehhez képest George Floyd májusi meggyilkolása után az ország vezetésének kommunikációját a megosztás, a káosz és az empátia teljes hiánya jellemezte.

Beszédét azzal zárta, hogy ősszel minden amerikai tegye félre a nézetkülönbségeit, és az ország jövője érdekében szavazzon Joe Bidenre.

Közel négy évvel azután, hogy a családjával együtt Michelle Obama elhagyta a Fehér Házat, még mindig komoly népszerűségnek örvend a demokraták, a fekete nők és párttal kevésbé szimpatizálók körében is.

Donald Trump 2017-es beiktatása után több olyan törvényt is visszavont többek között az egészségügy, a környezetvédelem vagy a külpolitika terén, melyeket az országot korábban nyolc évig vezető Barack Obama léptetett életbe.

[kapcsolodo]/videon-ahogy-melania-trump-ismet-nem-volt-hajlando-megfogni-a-ferje-kezet/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója