[sz]MTI, címkép: illusztráció (eyeonicimages/Pixabay[sz]
Bács-Kiskun megyére már másodfokú riasztást adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután. Az érintett területen a következő órákban intenzív záporok, zivatarok lehetnek, jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

A felhőszakadás veszélye miatt Bács-Kiskun megye mellett még Baranya, Békés és Csongrád-Csanád megyében várhatók másodfokú riasztások. Budapesten, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú a veszélyjelzés felhőszakadás miatt.

Zivatarveszély miatt is várható másodfokú riasztás Csongrád-Csanád megyében, míg az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

[kapcsolodo]/cikazo-villamok-ozonviz-jegeso-durva-videok-es-kepek-keszultek-a-hetfoi-viharrol/[kapcsolodo]

Egy újabb hullámban ismét egyre többfelé várhatók zivatarok. Elsősorban a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön, délkeleten lehetnek intenzívebb, hevesebb zivatarok, amelyeket felhőszakadás (általában 20-30, délen, délkeleten néhol 40-50 milliméternyi csapadék), óránkénti 60-90 kilométeres széllökések és jégeső kísérhet.

A csapadékzóna délkelet, kelet felé halad majd, és az esti óráktól egyre inkább gyengülni fog, éjjel főként már csak keleten lehetnek zivatarok.

Itt követheted a vihar útját:

Forrás: Időkép

Felhőkép

Szerdán a Dunántúlon csak néhol, míg keleten elszórtan lehet zivatarokra számítani. Ezekhez is elsősorban intenzív csapadék társulhat (többnyire 10-30 milliméternyi esővel), de átmeneti szélerősödés és kisebb méretű jég sem zárható ki.

[kapcsolodo]/aram-nelkul-maradt-egy-zalai-falu-a-vihar-miatt/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója