A Vasivíz Zrt. közgyűlése megszavazta Molnár Miklós, törvénytelenül kinevezett vezérigazgató visszahívását. Már csak egyetlen kérdés nyitott, hogy közös megegyezéssel, vagy a munkáltató kezdeményezésére egyoldalúan bontanak vele szerződést augusztus 23-tól. A szombathelyi frisss.hu tudósítása szerint Molnár Miklós az ülésen azt mondta, hogy még nem érkezett hozzá olyan írásos ajánlat, amit fontolóra vehetett volna. Nem elég, hogy a Fidesznek hátat fordító korábbi szövetségest olyan pozícióval fizették ki a szombathelyi szocik és utódképződményeik, amelynek a törvényi előírások szerint nem felel meg, 8 hónapon át havi durván 1,5 millió forint fizetést vett fel, most még végkielégítésért, lelépési pénzért szorongatja a céget, illetve a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzatot. Korábban az ügy irataiból derül ki, hogy egy évi bérébe, cafetériával, járulékokkal 26 millió forintba kerülne Neményék húzása a szombathelyieknek. Ami már minden arcátlanságon túlmegy, a történtek után nem elnézést kértek és hallgatnak, hanem közös ellenzéki közleményben álltak ki Molnár és annak alkalmassága mellett, és egy régi jogszabályt próbálnak úgy beállítani, mintha egy bosszúhadjárat részeként a Fidesz által direkt erre a helyzetre alkotott, személyre szabott jogszabálya lenne. 

A tavalyi önkormányzati választások előtt a Fidesz-szövetségesből ellenségé, a Fideszt támadó civillé lett Molnár Miklóst tavaly decemberben nevezték ki a VASIVÍZ Zrt. vezérigazgatójának, úgy, hogy nem felelt meg a törvényi előírásoknak. Az 5 éves vízközmű szolgáltatásban szerzett tapasztalatnak azt számították, hogy Molnár alpolgármesterként és bizottsági elnökként rálátott a cég működésére. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ezt persze nem fogadta el, hiszen nem is tehette, és felszólította a céget és annak tulajdonosait, hogy 90 napon belül állítsák helyre a törvényes állapotokat, továbbá 1,5 millió forintos bírságot is kiszabott. Azt is kilátásba helyezte, hogy ha a határozatnak határidőre nem tesznek eleget, akkor megvonhatja a VASIVÍZ szolgáltatói engedélyét.

Néhány nappal a határidő előttig még csak a pereskedés, fellebbezések, huzavona zajlott, majd az utolsó előtti pillanatban kezdtek kapkodni, hogy még mielőtt nagyobb baj lesz, valahogy helyretegyék a dolgot. Hétfőn a szombathelyi városi közgyűlésben vért izzadva sikerült Nemény András polgármesternek megszavaztatnia saját előterjesztését Molnár visszahívásáról. Czeglédy Csaba és Koczka Tibor ugyanis szembefordultak a városvezetővel és nemmel szavaztak. Végül a DK-s Szuhai Viktor szavazatával lett meg a szükséges 11 szavazat, úgyhogy a közgyűlést megelőző bizottsági ülésen még ő is nem gombot nyomott.

A VASIVÍZ keddi közgyűlését is megpróbálták megtorpedózni azzal, hogy annak összehívása jogszerűtlen, az alapszabályzat szerint ugyanis 15 nappal korábban kell a tulajdonosokat kiértesíteni, de úgy látszik, akiknek kellett, megértették az ügy súlyosságát, és kedden megszületett a határozat. Megszavazták Molnár Miklós visszahívását, amelyre jelenleg két lehetőség van, az egyiknek augusztus 23-ig meg kell történnie. Vagy belemegy Molnár a közös megegyezéssel való munkaviszony megszüntetésbe, vagy a munkáltató egyoldalúan bont vele szerződést. A tulajdonosok most utólag, amikor már megvan a baj, a károk lehetőség szerinti legnagyobb mérsékléséről beszélnek. Molnár pedig követelőzik. Vagy fizetnek neki annyi lelépési díjat, hogy megérje aláírnia a közös megegyezést, vagy perelni fog. Bármelyik történik meg, egy biztos, a szombathelyieknek több tízmillióba fájhat a volt alpolgármester vezérigazgató posztra váltott 30 ezüstje.

A történtek után az Éljen Szombathely! Egyesület (Czeglédyék álcivil szervezete), a Momentum, a DK, az MSZP és az LMP közös közleményben állt ki Molnár Miklós mellett és közölte, hogy továbbra is a VASIVÍZ vezérigazgatói posztjára alkalmasnak tartják, sőt szerintük Molnár még veszélyhelyzetben is kiválóan teljesített. Nem is hagyják annyiban a dolgot. Most abban bíznak, hogy majd a magyar, vagy ha nem, akkor az Európai Bíróság ad majd nekik igazat végül. Belátás helyett nem csak tovább erősködnek, de még az energiahivatalnak is durván nekimentek. Azt írták: elítélik az önkormányzatok megfenyegetését és a személyre szabott jogalkotást.

A Fidesz szerint lelepleződött a városvezetés törvénysértő magatartása, az ellenzéki pártok pedig még mindig hazudnak! Azt próbálják beadni, hogy politikai kinevezésüket követően változtattak volna a jogszabályokon, ami nem igaz.

Ez hazugság. A jogszabály nem változott. Dr. Nemény András diplomás jogász és társai megpróbálták kijátszani a magyar törvényeket azért, hogy egy árulót busás júdáspénzzel fizessenek ki, zsíros állásba juttassák a hozzájuk átállt Molnár Miklóst.  A kísérlet nem sikerült, mert lebuktak. Most hazugságokkal – mint például az önkormányzatok fenyegetése – próbálják az embereket félrevezetni. Így szeretnék elterelni a figyelmet hozzá nem értésükről, szakmai, politikai és emberi alkalmatlanságukról. Neményék most már nem először hoznak szégyent szeretett városunkra alkalmatlan vezetők kinevezésével. Ideje lenne a haverok és rokonok busás pénzelése helyett a munkával foglalkozni, mert Szombathely talán még soha nem volt olyan koszos és elhanyagolt, mint manapság

– írja közleményében a Fidesz.

Vezető kép: frisss.hu

A A VASIVÍZ közgyűlése is visszahívta, de a szombathelyi baloldal még mindig hazugságokkal védi Molnárt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója