[sz]MTI, címkép: @binwiederdabro/Twitter[sz]
Vizsgálat indult a német rendőrségnél egy nyakra térdelős őrizetbe vétel miatt, miután elterjedt az interneten egy videofelvétel az esetről – jelentették német hírportálok hétfőn.

A széles körben tiltakozást kiváltó felvétel az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros, Düsseldorf központjában készült szombat este. A tartományi belügyminisztérium már vasárnap közölte, hogy kivizsgálják az ügyet, és megteszik a szükséges lépéseket, ha kiderül, hogy rendőri túlkapás történt. A vizsgálatot a semlegesség biztosítása érdekében nem a düsseldorfi, hanem a duisburgi rendőrkapitányság végzi el.

Az amerikai Minnesotában májusban erőszakos rendőri intézkedés következtében meghalt George Floyd esetében alkalmazott megoldással

egy fiatalkorút vettek őrizetbe, aki megzavart egy étteremben fegyelmezetlenül viselkedő vendégek miatt végzett ellenőrzést, és rárontott a rendőrökre, amikor igazoltatni akarták.

A minisztérium tájékoztatása szerint a fiú nem sérült meg az őrizetbe vétel során. A rendőrök előállították, megállapították a személyazonosságát, majd átadták a nevelőinek.

Videó is készült az esetről:

[kapcsolodo]/pont-ugy-terdelt-egy-londoni-rendor-egy-fekete-ferfi-nyakara-ahogy-george-floydot-megoltek/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója