Kezdőlap Politika Hadházy most éppen a Kárpátiát támadja, nagyon fáj neki az új Leopárdok...

Hadházy most éppen a Kárpátiát támadja, nagyon fáj neki az új Leopárdok beszerzése

22
0
Hadházy Ákos, az országgyűlési képviselők magányos harcosa ezúttal a honvédségi Leopárdok ellen indított hadjáratot. Az oktondi képviselő most éppen a hadibeszerzés árát szeretné megtudni, és ha már beleállt a témába, akkor kérdést intézett egy füst alatt a tárcához, miszerint a páncélosoknak indulót szerő Kárpátia zenekar milyen ellenszolgáltatás felyében vállalta a feladatot. Amit Hadházy válaszként kapott, azt bizonyosan nem teszi zsebre.

A minisztériumhoz fordult Hadházy Ákos, hogy megtudja, mennyibe is került a magyar embereknek, hogy a Kárpátia zenekar dalt írt az új harckocsik Magyarországra érkezésének apropóján. Az interneten elérhető minisztériumi válaszlevél tanúsága szerint ugyanis a tárca (vélhetően a miniszter) egyszerűen csalódásának ad hangot, amiért a képviselőben láthatóan fel sem merült a lehetősége, hogy a zenekar önkéntes alapon, hazfias indíttatásból szerezte az indulót.

Nem árulunk el azt hiszem azzal nagy titkot, hogy a zenekar mindig is katonaságpárti volt, és örülünk a haderőfejlesztésnek. 

–fogalmazott a Kárpátia együttes a Páncélos menetinduló megjelenésekor.

Szerencsénk volt ezeket a nagymacskákat megcsodálni, hallgatni, ahogy feldübörögnek, nekiindulnak … Durva

 – fogalmazott a Kárpátia együttes.

Mint arról korábban beszámoltunk: Magyarország összesen 44 új Leopard 2A7+ harckocsit vásárolt Németországtól, ezen kívül 12 felújított Leopard 2A4 érkezik kiképzési célokra. Később még 24 darab Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarack is csatlakozik majd a Honvédség kötelékébe. A harcjárművek mellett beszerzésre kerülnek még Wisent 2-es műszaki járművek, illetve Rheinmetall HX és TGS logisztikai járművek is. A harcjárművek beszerzési költsége meghaladja az 500 millió euró körüli összeg. A német gazdasági és energiaügyi minisztérium adatai alapján Magyarország 1,76 milliárd euró értékben vásárolt fegyvereket Németországtól 2019 első félévében, ebből körülbelül 1,39 milliárd eurót költöttünk az A0006-os kategóriába tartozó eszközökre, ami páncélozott harcjárműveket és támogató járműveket, illetve ezek tartozékait jelenti. 

Úgy tűnik, Hadházy képviselő úr nem csupán az MTVA székház elfoglalásával van elfoglalva, amikor éppen nem puccsra szólítja fel az embereket, már a magyar zenei élet sem hagyja nyugodni a független képviselőt. Bár lehet, hogy a lyukas zoknik stoppolásával látványosabb eredményeket érne el, mintsem a folyamatos offenzívával, amit a magyar emberek, képviselők és most már zenekarok ellen indít…

Fotó: a Kárpátia együttes Faebook oldala

A Hadházy most éppen a Kárpátiát támadja, nagyon fáj neki az új Leopárdok beszerzése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója