Kezdőlap Aktuális Elfogadhatatlan a szivárványos zászlók letépése az amerikai nagykövetség szerint

Elfogadhatatlan a szivárványos zászlók letépése az amerikai nagykövetség szerint

20
0

“Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mély aggodalmát fejezi ki a IX. kerületi városháza ellen pénteken és a főpolgármesteri hivatal ellen vasárnap történtekkel kapcsolatban” – fogalmaznak a honlapjukon megjelent nyilatkozatban.

Mint azt megírtuk, a Budapest Pride alkalmából a budapesti Városháza és a IX. kerületi polgármesteri hivatal épületére is kikerült a szivárványos zászló a napokban. Utóbbit azonban Fradi szurkolók egy csoportja letépte, megtaposta, majd felgyújtotta péntek éjjel (azóta kriaktak egy másikat, de magasabbra).

A Városházáról pedig az egykori jobbikos, jelenleg Mi hazánkos Novák Előd távolította el a zászlót egy tűzoltólétra segítségével. Bár elszaladt vele a rendőrök elől, végül előállították.

[kapcsolodo]leszedte-a-szivarvanyos-zaszlot-a-varoshazarol-novak-elod-a-rendorok-eloallitottak/[kapcsolodo]

Erre a két esetre reagált a közleménnyel a nagykövetség. Mint írják, a szabad véleménynyilvánítás alapvető jog, amelynek megfélemlítés nélküli gyakorlását lehetővé kell tenni.

“Egy társadalomban sem szabad tolerálni neonáci és más gyűlöletcsoportokat. Ezek az incidensek különösen aggasztóak, tekintettel a tavaly októberi, Auróra közösségi központ elleni hasonló támadásra. Az emberek jogainak védelme mindig fontos annak érdekében, hogy a törvény minden magyar állampolgár számára, beleértve az LMBTI közösséget is, egyenlő védelmet biztosítson”

– zárul a közlemény.

[kapcsolodo]/ujra-kikerult-a-szivarvanyos-zaszlo-a-ferencvarosi-polgarmesteri-hivatalra/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója