Kezdőlap Politika Durván beindult az LMBTI-s lobbi, a Háttér Társaság okostelefon applikációt tervez fiataloknak

Durván beindult az LMBTI-s lobbi, a Háttér Társaság okostelefon applikációt tervez fiataloknak

19
0
Harminc nagykövetség és kilenc magyarországon működő kulturális intézet biztosította támogatásáról a Budapest Pride alkalmából „a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) közösség tagjait, valamint jogukat az egyenlőséghez, a békés önkifejezéshez és gyülekezéshez és a diszkriminációmentességhez” – minderről egészen véletlenül éppen a a 444.hu számolt be elsőként. A Soros-blog mellett az Amerikai Nagykövetség sem feledkezett meg a meleglobbiról, akik még egy újabb közleményt is kiadtak annak érdekében, hogy kifejtsék, miért is tartják aggasztónak, hogy eltávolították a szivárványos zászlót Ferencvárosban. És ez még nem minden.

A 25. Budapest Pride Fesztivál alkalmából nagykövetségek és kulturális intézetek biztosította támogatásáról a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) közösség tagjait, valamint jogukat az egyenlőséghez, a békés önkifejezéshez és gyülekezéshez és a diszkriminációmentességhez – minderről közös közleményben számoltak be, melyben kitértek arra is, mennyire fontosnak tartják az LMBTI civil szervezetek  jogvédő munkáját. Úgy fogalmaztak: a jogállamiság és az egyetemes emberi jogok tiszteletben tartása azok az alapok, amelyekre a demokratikus államok épülnek. Hozzátették, a nemzetközi emberi jog azon a tág előfeltevésen alapul, hogy szexuális irányultságtól vagy nemi identitástól függetlenül minden ember egyenlő, és ugyanazok az emberi- és szabadságjogok illetik meg diszkrimináció nélkül. Úgy fogalmaztak: elutasítják és elítélik a szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatt célba vett egyének elleni erőszakos, zaklató és megkülönböztető cselekményeket a világ bármely táján.

Támogatjuk az LMBTI egyének és közösségek ellen irányuló gyűlöletbeszéd, erőszak és diszkrimináció elleni harcot nemzetközi, regionális és nemzeti szinteken. Minden országot arra biztatunk, hogy tegyen további lépéseket valamennyi ember egyenlősége és méltósága érdekében, függetlenül az egyének szexuális irányultságától vagy nemi identitásától, valamint fontosnak tartjuk, hogy a megválasztott vezetők és kormányok tiszteljék és védjék az LMBTI egyének jogait. A sokféleség ünneplése fontos módja annak, hogy előmozdítsuk az emberi jogok tiszteletben tartását. A Budapest Pride-nak van a legrégebbre visszanyúló története hasonló események tekintetében a régióban, és kiemeljük szerepét az LMBTI emberek egyenlő bánásmódjának és társadalmi elfogadásának az előmozdításában, mellyel hozzájárul egy befogadó társadalom kialakításához

– olvasható a közleményben, amelyet az Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Dánia, Ecuador, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Mexikó, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és Új-Zéland nagykövetségei, British CouncilCervantes Intézet,Camões Intézet, FinnAgora, Francia Intézet, Goethe Intézet, Olasz KultúrintézetOsztrák Kulturális FórumBudapestWallonie-Bruxelles International írtak alá. 

Az Amerikai Nagykövetség Ferencváros miatt aggódik

Ha ez mind még nem lenne elég, az Amerikai Nagykövetség még tovább ment és külön posztban ítélte el a Ferencváros-szurkolók akcióját.Mint arról korábban részletesen beszámoltunk, a IX. kerületi önkormányzatra kitett szivárványos zászlót egy Fradi-zászlóra cserélték le Ferencvárosban. Úgy tűnik, ez igencsak kiverte a biztosítékot az amerikai nagykövetségnél, ami miatt még egy újabb közleményt is kiadtak. Ebben azt írják:

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mély aggodalmát fejezi ki a IX. kerületi városháza ellen pénteken és a főpolgármesteri hivatal ellen vasárnap történtekkel kapcsolatban. A szabad véleménynyilvánítás alapvető jog, amelynek megfélemlítés nélküli gyakorlását lehetővé kell tenni. Egy társadalomban sem szabad tolerálni neonáci és más gyűlöletcsoportokat. Ezek az incidensek különösen aggasztóak tekintettel a tavaly októberi, Auróra közösségi központ elleni hasonló támadásra. Az emberek jogainak védelme mindig fontos annak érdekében, hogy a törvény minden magyar állampolgár számára, beleértve az LMBTI közösséget is, egyenlő védelmet biztosítson.

Lehet, hogy csak a mi emlékezetünkből törlődött ki, de nekünk egyáltalán nem rémlik, hogy 2006-ban bármilyen hangzatos közleményben aggódott volna az amerikai nagykövetség a budapesti tüntetéseken történt rendőri brutalitás miatt, ettől függetlenül persze értékeljük, hogy az LMBTI közösség tagjainak testi épségéért felemelik szavukat, míg a magyar emberekért korábban ez nem sikerült ennyire látványosra.

A Soros-féle Háttér Társaság már előre aggódik a melegekért, nehogy bajuk essen

Az LMBTI-propaganda turbófokozatra kapcsolásából a Mérce sem maradhatott ki. A portál cikkében nagy vonalakban azt sérelmezték, hogy Magyarországon nem indult egyetlen vizsgálat sem a melegséget „gyógyító” terápia ellen. Azt írják: Magyarországon az orvosokra, egészségügyi dolgozókra és pszichológusokra vonatkozó jogszabályok és etikai szabályzatok ugyan tiltják a tudományosan nem megalapozott terápiák alkalmazását, és előírják a hátrányos megkülönböztetés tilalmát, az elmúlt években egyetlen vizsgálat sem indult az úgynevezett reparatív vagy konverziós terápiák nyújtása miatt, holott több eset is ismert.

A Háttér Társaság ezért a közeljövőben valamennyi érintett szakmai szervezetet felkeresi, arra kérve őket, hogy egyértelműen határolódjanak el a melegség „gyógyítását„ ígérő terápiáktól, és etikai vizsgálatokkal lépjenek fel az azt végzőkkel szemben. Emellett a szervezet olyan jogszabálymódosítást is kezdeményezett, amely betiltaná a reparatív terápiák alkalmazását kiskorúak esetén.

Bár a blog konkrét számokat nem ír, a bejegyzés írója legfőképpen azt sérelmezi, hogy nem indult mozgalom az efféle terápiák ellen. Érvelése szerint erre már csak azért is szükség lenne, mert Németországban például májusban betiltották őket, pár hete pedig az Instagram és a Facebook jelentette be, hogy nem engedélyezi az ilyen módszerek reklámozását, népszerűsítését. Félelmeiket a Medián 2019 szeptemberében végzett vizsgálata is alátámasztja, az intézet a Magyar LMBT Szövetség megbízásából egy közvéleménykutatást, amelyben kimutatták: a magyarok alig fele fogadná el gyermekét, ha kiderülne róla, hogy LMBTQI.

A leszbikus, meleg, vagy biszexuális gyermekek esetében ez az arány 50 százalék, transznemű gyermekek esetében pedig 48. Bár a szülők pusztán 3 százaléka szakítaná meg teljesen a kapcsolatát gyermekével, ugyanakkor több, mint 20 százalék az, aki megpróbálná meggyőzni gyermekét arról, hogy nem ez a „megfelelő út”.

A Mérce oldalán megjelent írásban hangsúlyozzák: a Soros-féle civilek éppen ezen a helyzeten igyekeznek változtatni most Magyarországon. Kiemelik, a Háttér Társaság kiemelten fontosnak tartja a családi elfogadás elősegítését és a biztonságos családi környezet megteremtését, amihez a hozzátartozóknak is szükségük van információkra, támogatásra, mások tapasztalatainak megismerésére. A szervezet emellett jelenleg dolgozik egy szakembereknek szóló képzési programon, illetve LMBTQI fiatalokat megcélzó okostelefonos alkalmazáson is, amelynek célja az “önelfogadás segítése és az információhoz-jutás”.

Jól látszik tehát, hogy nagy erőkkel indult be az LMBTI-gépezet Magyarországon. Bár senki nem tudta még bizonyítani a balliberális oldalon, hogy itthon rendkívül szörnyű életük van az LMBTI közösség tagjainak, ők mégis farkast kiáltanak, egyre hangosabban és egyre agresszívabban. A főpolgármesterék az államalapítás ünnepe előtt pár nappal teszik ki a szivárványzászlót a Városházára, a nagykövetségek letérdelnek a meleglobbinak, mindezt úgy, hogy közben provokálnak. Kívülről akarják megmondani Magyarországnak, hogy mit tehet és mit, nem. Ők akarják megmondani nekünk, hogy mit tartsunk normálisnak és mit ne. Külföldről akarják ránkerőltetni az LMBTI propagandát és a liberális mantrákat, holott mi többször is kimondtuk: köszönjük, de nem kérünk belőle!

PS, 444.hu, Facebook, Mérce / Fotó: Fotó: Horváth Péter Gyula

A Durván beindult az LMBTI-s lobbi, a Háttér Társaság okostelefon applikációt tervez fiataloknak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója