Hűha! Nos, hirtelen meg kellett kapaszkodnunk, mert amit ma Vadai Ági rittyentett a Facebook-oldalán, az már a saját határán is túlment. A DK nagyasszonya (a második), Gyurcsány védelmezője, mindenek szakértője leteremtette az ellenzékieket és erősen azt javasolja, hogy mindenkinek érdemes haptákba vágnia magát, ha az ő Ferijéről van szó! Igen, ismét Gyurcsány Ferenc. Mint Vadai kifejti, nem javasolja, hogy valaki az ellenzéki oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson. Tehát be kell állni szépen a sorba, hiszen Feri mindig eléri, amit akar, ha nem! “Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van” – írta Vadai közösségi oldalán. 

Vadainál nem új keletű, hogy megvédi szeretett főnökét, most azonban néminemű burkolt fenyegetés is érezhető ebben a néhány sorban. Vadai szerint nem árt tisztázni pár dolgot, mert Gyurcsány Ferenc a magyar politika megkerülhetetlen alakja.

A semmiből, hatalmas ellenszéllel dacolva építette velünk együtt fel az ellenzék legerősebb pártját. Többet tett az Orbán rendszer leváltásáért, mint bárki az ellenzéki oldalon. A Fidesz és Orbán politikailag meg akarják ölni. Nem is titkolják. Akik a mi oldalunkon eddig vele szemben határozták meg önmagukat, mind elbuktak. Soroljam a neveket?

– írja a DK-s Vadai Ágnes, aki kulisszatitkokként azt is elárulta, hogy pár napja megállapodtak a közös indulásról, és abban Gyurcsánynak kulcsszerepe volt. Vadai tudja, mert ott volt.

Forrás: Facebook

Az egyébként Kövér László házelnököt is betámadó és az egyik legvéresszájúbb módon politizáló Vadai tulajdonképpen fenyegető hangnemben áll ki Ferenc mellett. Az neki nyilván nem gond, hogy a szemkilövető, bukott ex-miniszterelnök már bizonyította alkalmatlanságát azok számára, akiknek nem homályosítják el holmi érzelmek a realitásérzékét. Vadai úgy fogalmaz:

Nem javaslom, hogy valaki ezen az oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson. Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van. Hogy a DK elnöke most nem kíván miniszterelnök vagy kormánytag lenni, azzal a közös ügy iránti elkötelezettségét bizonyítja; aki meg ezt úgy mondja el, hogy Gyurcsány visszavonul, az meg az ellenkezőjét.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő, a DK alelnöke az Erőszak családon innen és túl című, az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti képviselőcsoportja konferenciáján Budapesten, 2016. június 3-án. Fotó: MTI/Marjai János

Tehát igen, nagyon is jól olvasták, aki nem áll be a sorba, az fideszes. De azért van valami izgalmas is ebben: a végén Vadai megnyugtat mindenkit.

Megnyugtatok mindenkit: Gyurcsány marad. És vezető szerepe lesz egy új Magyarország megteremtésében. És meg fogja találni a módját. Tudom. Mert ismerem

– zárja sorait Gyurcsányt védve Vadai. Kérjük szépen a következőt! Mi nem lepődtünk meg majd azon, mint a többi ellenzéki párt vezetői, hogy legyen bármilyen megállapodás is közöttük, Gyurcsány azt fel fogja rúgni. Ő a mókamester, ő az, aki igen ügyesen elhúzza azt a bizonyos mézesmadzagot minden hatalomra kiéhezett ellenzéki szája előtt. Ne feledjük: Vadai szerint Feri megkerülhetetlen!

Kiemelt kép: Facebook

A Vadai Ágnes most már végképp megvadult: szerinte Gyurcsány megkerülhetetlenné vált!!! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója