Kezdőlap Tech A korábbi Huawei mobilokról is eltűnhetnek a Google szolgáltatásai

A korábbi Huawei mobilokról is eltűnhetnek a Google szolgáltatásai

20
0

Újabb fejezet kezdődhet a Huawei életében, hiszen augusztus 13-án lejárt a kereskedési tiltással kapcsolatos haladék, és amennyiben ez nem kerül meghosszabbításra, akkor ez komoly kihatással lehet a korábban megjelent mobiljaikra is.

Amióta az Egyesült Államok nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította a Huawei-t, azóta a vállalat komoly nehézségekbe ütközött a mobiljait illetően. A 2019 május 16. után megjelent mobilokról eltűntek a Google alkalmazásai, a kereskedelmi tiltások miatt pedig már jövőben érkező mobilokhoz szükséges chipeket sem fogják tudni beszerezni a TSMC-től.

Mióta tiltólistára kerültek, azóta csak külön engedéllyel lehetséges velük üzletelni, és az erre vonatkozó dátumot már többször is kitolták, melynek köszönhetően a régebbi mobiljaikat nem érintette a korlátozás. Most azonban lejárt a május 15-én meghosszabbított időszak is, amellyel elvileg a régebbi mobilok szoftverfrissítései is veszélybe kerülhetnek.

A Google-nek ugyanis minden egyes Huawei frissítést hitelesítenie kell, és a kereskedelmi tiltás és Google licensz hiányában erre nem feltétlenül lesznek képesek. Még az is elképzelhető, hogy a Huawei mobilokon található Google appok nem fognak frissülni, vagy végső esetben el is tűnhetnek a készülékekről.

Ennyire azonban még ne szaladjunk előre, hiszen a legvalószínűbb forgatókönyvnek az időpont újbóli meghosszabbítása tűnik. Eddig azonban sem a Huawei sem pedig az Egyesült Államok részéről nem nyilatkoztak ezzel kapcsolatban, de bizonyára hamarosan hallani fogunk a dologról.

Forrás: GSMArena

The post A korábbi Huawei mobilokról is eltűnhetnek a Google szolgáltatásai appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója