Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy nem frissíti ezentúl közösségi oldalait az ország egyik legnépszerűbb papja, Hodász András.

[kapcsolodo]/le-kellett-allnia-a-papifranko-oldalakkal-a-vagany-hodasz-andras-atyanak/[kapcsolodo]

Hodász András katolikus pap Budapest 13. kerületében szolgál. De nem csak az angyalföldiek ismerik. Az interneten több ezres rajongótábora van. Amellett, hogy hirdeti az evangéliumot, más témákat is felvet közvetlen stílusú videóiban. Beszélt már a homoszexualitásról, filmekről, szerelemről, a papi hivatás nehézségeiről. Kifejezetten örült, amikor egyik követője azt írta, hogy nem mindenben ért vele egyet.

Hodász atya pénteken egy szűkszavú posztban tudatta, hogy ezentúl nem lesznek sem kérdések, sem válaszok, sem viták. Leállítja a Papifrankó YouTube csatornát és az Instagram-oldalt is. “Így hozta az élet” – írta. Az eddigi tartalmakat viszont nem törlik.

Lukácsi Katalin volt KDNP-s politikus szerint politikai nyomásra kellett leállítani az oldalakat. Lukácsi jelenleg a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, és július végén az atyával közös fotót posztolt a Facebookon. A sajtószabadságért tüntettek.

“Teljesen egyértelmű, hogy az egyházba is beszívódott az a fajta politikai nyomás, amely korlátozza az egyház szabadságát, azzal együtt, hogy ez a hatalom magát kereszténynek állítja, vagy hazudja, és mégis eléri azt, hogy egy teljesen tisztán politikamentes oldal, mert a Papifrankó egy politikamentes oldal, hogy még ezt a fajta politikamentes evangelizálást is ellehetetleníti”

– mondta az RTL Híradónak Lukácsi Katalin.

Hodász András mielőtt bejelentette közösségi oldalainak leállítását, Erdő Péter bíborosnál járt. Az RTL híradó úgy tudja, a videói miatt rendelték be a prímási palotába. A Híradó kereste Erdő Péter hivatalát, de nem nyilatkoztak.

Megkeresték Hodász atyát is, de azt üzente: nem nyilatkozhat.

Az RTL Híradó riportja:

A fényképek feltöltője és a cikk írója