Kezdőlap Aktuális Trump, a levélszavazás legnagyobb ellenzője kérvényezte, hogy levélben adhassa le voksát

Trump, a levélszavazás legnagyobb ellenzője kérvényezte, hogy levélben adhassa le voksát

17
0

[sz]Fotó: White House / Tia Dufour[sz]
Furcsa szituációba hozta magát Donald Trump, miután befutott az igénylése, miszerint a a floridai előválasztáson feleségével, Melaniával levélben óhajt majd szavazni – írja a USA Today.

Trump a floridai Palm Beach megyében jogosult a szavazásra, a megyei honlapon adta le igénylését, hogy levélben adhassa majd le voksát feleségével.

Az biztos, hogy a szavazólapot nem levélben küldik majd neki Palm Beach-i címére, hanem átveszik majd helyettük, és elküldik Washingtonba, ahol az elnök és a felesége jelenleg tartózkodik, a kézbesítési határidő ugyanis már lejárt. Trumpék kedd este 7 óráig küldhetik vissza szavazataikat Floridába.

Mindez azért furcsa, mivel a jelenlegi amerikai elnök július végén elég keményen ment neki Twitteren a levélszavazás intézményének: felvetette az idei elnökválasztás elhalasztását, mivel

szerinte a koronavírus-járvány miatt szélesebb körben bevezetett levélszavazás remek lehetőséget biztosít a csalók számára. Az elnök annak is hangot adott, hogy az idei választás lesz az Egyesült Államok történetének legtisztességtelenebb elnökválasztása.

Az ötlettel egyedül maradt, még republikánus politikustársai sem támogatták a javaslatát, később saját kabinetfőnöke volt kénytelen orvosolni a káoszt, és azt nyilatkozta: az elnök nem úgy gondolta ezt, ahogy hangzott.

[kapcsolodo]/trump-nem-akarja-elhalasztani-az-elnokvalasztast-a-kabinetfonoke-szerint[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója