Bizonyos immár, hogy közpénzből, az önkormányzat munkaerejének igénybevételével kellett eltakarítani azokat a festékszóróval a járdára felfújt szövegeket, amelyekkel a DK politikusai rongálták meg a Fidesz Lendvay utcai székházának környékét  – tudta meg a PestiSrácok.hu. Az akcióban részt vett Miyazaki Jun, Terézváros alpolgármestere, Borka-Szász Tamás, a VII. kerületi Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság elnöke, volt DK-s országos alelnök, Szász Károly és Kecskés Balázs, a VI. kerület, DK-s képviselői. A magukat minden esetben zöld politikusoknak beállítani igyekező rongálók olyan anyagot használtak, amelyet csak súlyosan környezetszennyező vegyszerekkel, festékhigítóval, illetve kromofággal  lehetett eltávolítani, ezek aztán a takarítás közben a talajba kerültek. A történtekről megkérdeztük Bajkai Istvánt, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, Teréz-és Erzsébetváros választókerületi elnöke portálunknak azt mondta: a magyarországi baloldalt vezető DK – hasonlatosan az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában egyre szélesebb körben terjedő társadalomellenes agresszióhoz – a magyar társadalom szöveteit szeretné szétszakítani, a társadalmi békét megbontani. Szerinte a DK eszmei példaképe és valódi filozófiája az anarchizmus, eszköztára a törvény és rend tagadása, a szabad gondolkodás, a lelkiismereti és véleményszabadság megszüntetése, minden emberi érték zárójelbe tétele, a társadalom tűrőképességének folyamatos próbára tétele, a jóba vetett emberi hit megalázása, a humanizmus lejáratása, végső soron a demokrácia felszámolása.

Mint arról szerdán a PestiSrácok.hu is beszámolt, DK-s politikusok rongálták meg a Fidesz Lendvay utcai székházának közelében a járdát, a festékszóróikkal azoknak a sajtótermékeknek a neveit fújták a flaszterra, amelyeket szerintük a kormány úgymond lenyúlt. A Gyurcsány-párt nem is rejtette véka alá az akciójukat, a történtek után kiadott közleményükben azt bizonygatták, hogy a rongálást a sajtószabadság érdekében követték el. Portálunk információi szerint a helyszínen kormánypárti politikusok is tartózkodtak, akik megkérték a rongálni készülő DK-sokat, hogy ha már mindenképpen performanszot akarnak, akkor legalább olyan anyagokat használjanak, amelyek a lehető legkisebb mértékben károsítják a környezetet. Ezt az ellenzékiek meg is ígérték, de szavukat megszegve mégis olyan festéket használtak, amelyet vízzel nem lehet lemosni. A történtekből rendőrségi bejelentés lett, majd amikor a járőrök a helyszínre érkeztek, a rongálók azonnal levették a DK-s dzsekiket, és próbáltak elsunnyogni a helyszínről. Az elkövetőket felszólították, hogy takarítsák el művüket, mire Miyazaki Jun azt válaszolta, hogy erre nekik nincs lehetőségük, és az utómunka különben is a Fidesz dolga. 

A rongálók:

Miyazaki Jun. Fotó: Terézváros Önkormányzata

Borka-Szász Tamás. Fotó: ATV

Szász Károly. Fotó: Facebook

Kecskés Balázs. Fotó: Origo

A terézvárosi alpolgármester később az önkormányzat takarítóit rendelte ki a helyszínre, akik közpénzből, fontosabb feladataikat félretéve igyekeztek eltüntetni feletteseik művét, de a vizes mosás hasztalannak bizonyult. Később a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő FKF szakemberei jelentek meg utasításra a Lendvay utcánál, akik súlyosan maró hatású kromofággal, illetve festékhigítóval tüntették el a nyomokat, majd vízzel mosták le a területet, így legalább tíz-húsz liter mérgező vegyszer került a talajba, megrongálódott a járda, és a székház kerítése is. Az FKF öt nagy autóval, és legalább tíz emberrel végezte el a feladatot, ami a rongálás mellett felvetheti a hivatali bűncselekmény lehetőségét is. A történtekről megkérdeztük Bajkai Istvánt, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, Teréz-és Erzsébetváros választókerületi elnöke azt válaszolta:

Egy tragikus, agresszív jövő képét rajzolja fel, amikor megjelennek Gyurcsány emberei látszólag céltalanul, értelmetlenül összefirkálják, megrongálják a közterületet, majd amikor megijednek a rendőrségtől, az önkormányzat cégével, közpénzen takaríttatják fel a súlyosan környezetszennyező kromofággal, hígítóval több százezer forintért a piszkukat. Mint a rossz gyerekek, akik elszaladnak a cseresznyelopás után és a szülők térítik meg a kárt. Mindazonáltal sajnos ez nem pusztán egy meggondolatlan, képviselőhöz, politikushoz méltatlan viselkedés és károkozás, hanem sokkal inkább a radikális baloldal borzalmas természetének a megjelenése. Vajon mit várnak el, mit sugallnak a baloldali politikusok az emberektől a jogkövetés és a törvények tisztelete kapcsán, ha ő maguk tagadják az életünk kereteit és a biztonságunkat jelentő jogszabályokat és a rendbontások élén állnak. A magyarországi baloldalt vezető DK – hasonlatosan az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában egyre szélesebb körben terjedő társadalomellenes agresszióhoz – a magyar társadalom szöveteit szeretné szétszakítani, a társadalmi békét megbontani. A DK eszmei példaképe és valódi filozófiája az anarchizmus, eszköztára a törvény és rend tagadása, a szabad gondolkodás, a lelkiismereti és véleményszabadság megszüntetése, minden emberi érték zárójelbe tétele, a társadalom tűrőképességének folyamatos próbára tétele, a jóba vetett emberi hit megalázása, a humanizmus lejáratása, végső soron a demokrácia felszámolása. Ma még csak graffitival károsítják a közterületet a DK és baloldali tettestársai, holnap talán már nyugati baloldali radikális példaképeikhez és tartótisztjeikhez igazodva szobrokat fognak dönteni, majd utcai rendzavarásokat fognak szervezni. Ne legyenek kétségeink: Gyurcsány és baloldali csatlósai mindenre képesek a hatalomért, akár a rendzavarások és az utcai politizálás általánossá tételével, amelynek egyik lehetséges következménye lenne a befektetők elfordulása Magyarországtól, a társadalom különböző csoportjainak egymás ellen fordulása, végső soron a teljes káosz, kiszámíthatatlanság és élhetetlen közviszonyok. A Gyurcsány-vezette baloldalnak a hatalom megszerzése érdekében semmi sem drága, még az ország fejlődésének a feláldozása és a társadalmi béke, végső soron az élhető emberi társadalom felszámolása sem. Nem engedjük. Ezzel tartozunk a magyar nemzetnek, a magyarság hazáját vérükkel és szabadságukkal megteremtő és megvédő hős elődeinknek és a jövő nemzedékének!

– összegezte a történtek hátterét Bajkai István.

Vezető kép: Mandiner

A Közpénzből kellett eltakarítani a Gyurcsány-párti képviselők súlyosan környezetszennyező performanszának nyomait Terézvárosban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója