Kezdőlap Aktuális Le kell majd foglalni a helyet a strandon a távolságtartás miatt egy...

Le kell majd foglalni a helyet a strandon a távolságtartás miatt egy appon Rio de Janeiróban

18
0

[sz]Fotó: MTI/EPA-EFE/Antonio Lacerda[sz]

A riói hatóságok márciusban bezárták a strandokat a koronavírus elterjedése elleni küzdelem érdekében, amely több mint 100 000 embert ölt meg Brazíliában, ezzel a második legtöbb halálos áldozatot regisztrálva.

Hétfőn Rio de Janeiro polgármestere, Marcelo Crivella bejelentette, újra engedélyezi a strandok megnyitását, azzal a feltétellel, hogy mindenkinek be kell tartania a járványügyi szabályokat. Ezért arra kéri a strandolni vágyókat, előre foglaljanak maguknak helyet egy alkalmazáson keresztül – írja a Daily Mail.

„Az elkerített területekre az emberek az érkezésük ideje alapján, illetve egy alkalmazáson keresztül történő foglalással is bejuthatnak majd” – mondta Crivella egy sajtótájékoztatón, majd hozzátette: „Ily módon jobban megszervezhetünk valamit, amely napjainkban nem működik túl jól.”

[kapcsolodo]/a-maszkokat-kezfertotlenitot-leszamitva-egyaltalan-nem-erzodott-hogy-jarvanyhelyzet-van-horvatorszagi-alomnyaralas-a-koronavirus-idejen/[kapcsolodo]

Az intézkedés végrehajtása azonban nehézkesnek bizonyulhat, mert a városban a strandok már az utóbbi hetekben tele voltak, a 20 dolláros bírság ellenére is.

[next]

Crivella egyelőre nem határozta meg az újbóli nyitás időpontját, hamarosan közlik a további részleteket. Júliusban egyébként a polgármester még azt nyilatkozta, csak akkor engedélyezi, hogy az embereket a partra mehessenek, ha már meglesz a koronavírus elleni oltás.

Más, tengerparttal rendelkező országok is kísérleteznek olyan technológiákkal, amelyekkel biztonságosabb lehetőséget tudnak teremteni a strandoláshoz. Spanyolország bevetette például a drónokat, Belgium érzékelőket és mobiltelefon-helymeghatározókat használ.
Emellett rengeteg egyéb hely kéri a tengerparti látogatókat, hogy foglaljanak maguknak helyet előre weboldalakon vagy alkalmazásokon keresztül.

A fényképek feltöltője és a cikk írója