[sz]Címkép: Google Street View[sz]
Megfertőződött a koronavírussal a pilisborosjenői háziorvos asszisztense, emiatt ő és az orvos is karanténba került – írja a hvg.hu.

Kovács Levente a lapnak hétfőn azt mondta, hogy a gyorsteszt nem mutatta ki nála a fertőzést, de augusztus 20-ig karanténban marad, addig otthonról rendel. A betegek telefonon kereshetik őt, személyes ellátás esetén pedig egy kollégájához mehetnek.

Az orvoshoz 3000 beteg tartozik, de azt nem tudta megmondani, hogy az elmúlt időszakban hány beteget láttak el. Tömöri Balázs, a község polgármestere a hvg.hu-nak azt mondta, 125 ember lehet érintett.

[kapcsolodo]/koronavirusban-halt-meg-a-pest-megyei-ferfi-aki-nem-hitt-a-virus-letezeseben/[kapcsolodo]

A település vezetője az önkormányzat Facebook-oldalán is értesítette a lakosságot az asszisztens fertőzöttségéről. Közölte, hogy vasárnap éjjel ózongenerátorral fertőtlenítették az orvosi rendelőt, a hvg.hu-nak pedig azt mondta, ezt kedden is megtették.

Arra kérik azokat, akik az elmúlt 12 napban orvoshoz mentek, vagy más úton személyes kapcsolatba kerültek az orvossal vagy az asszisztenssel, hogy ha tehetik, maradjanak otthon a látogatást követő két hétben, ha pedig kimennek, fokozottan ügyeljenek a védőfelszerelés, maszk használatára és a kézfertőtlenítésre. Az érintetteket kontaktkutatás céljából felkeresheti az ÁNTSZ a következő napokban.

[kapcsolodo]/putyin-bejelentette-az-elso-orosz-koronavirus-vakcina-bejegyzeset/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója