[sz]MTI, fotó: Northfoto – Alex Wong/Pool via CNP|usage worldwide[sz]
Kamala Harris kaliforniai szenátor lesz Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltjének alelnökjelöltje – jelentette be kedden délután Delaware-ban kiadott közleményében Biden kampánycsapata.

Az 55 éves szenátor, aki korábban ügyész volt Kaliforniában, az első színesbőrű női alelnökjelölt az Egyesült Államok történetében.

“Végtelen megtiszteltetéssel jelentem be, hogy Kamala Harrist, a dolgozó rétegek védelmének bátor harcosát és az állam egyik legnagyszerűbb szolgálóját választottam alelnökjelöltemnek” – fogalmazott a Joe Biden által aláírt közlemény. Biden kitért arra is, hogy Harris, még kaliforniai ügyészként, együttdolgozott Beau Bidennel, a várható demokrata elnökjelölt azóta elhunyt, idősebbik fiával. “Figyeltem, ahogyan szembeszálltak a nagy bankokkal, segítették a dolgozókat és védelmezték a nőket és a gyerekeket a rossz bánásmódtól” – írta Joe Biden.

Kamala Harris, aki 2017 óta szenátor a szövetségi kongresszusban, jamaicai és indiai bevándorlók gyermeke. Politikusként a Demokrata Párt balszárnyához sorolják.

A közlemény szerint Kamala Harris Joe Bidennel együtt szerdán tart bemutatkozó és programadó beszédet.

[kapcsolodo]/lovesek-dordultek-a-feher-haznal-mikozben-trump-sajtotajekoztatot-tartott/[kapcsolodo]

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren reagált a bejelentésre. Rövid videót tett közzé, amelyben Harrist a többi között radikális baloldalinak nevezi, felidézve, hogy az elnökjelöltségért is harcba szálló politikusnő a kampányban a társadalombiztosítás államosítását és új adókat ígért.

“A lassú Joe és a hamis Kamala együtt tökéletes pár, Amerikának rossz”

– hirdette a Trump által közzétett videó.

Barack Obama volt elnök szerint Biden “nagyon jól” döntött.

Harris “ideális partner lesz ahhoz, hogy segítsen (Bidennek) megküzdeni az Amerikát jelenleg és a következő években érő, igazi kihívásokkal”

– fogalmazott közleményében Barack Obama. Joe Biden az Obama-adminisztráció alelnöke volt.

A fényképek feltöltője és a cikk írója