Az Apple rövid idő után nem csak a Facebook Gaming applikációját, de a Microsoft xCloud-ot is megtorpedózta, amelynek köszönhetően bizony nem csak az adott cégek, de a iOS felhasználók is rosszul járnak.

Nem régi irtunk róla, hogy hamarosan indul az xCloud szolgáltatás, amelyen keresztül nagyjából 100 játékkal játszhatunk majd felhőből, ám iOS-re nem érkezik kliens. Mostanra már az is kiderült, hogy mi áll a dolog hátterében. Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a Microsoft szerint az Apple által támasztott követelményeknek egyszerűen nem lehet megfelelni.

A dologgal kapcsolatban az Apple is megszólalt, és ez alapján nem várható változás, és nem fogják beengedni ezeket a szolgáltatásokat, ameddig nem képesek eleget tenni a szabályzatuknak. A fejlesztőknek egyesével be kellene vizsgáltatniuk az Apple-vel a játékaikat, és jóvá hagyatni azt, és csak ezután kerülhetnének be az adott streaming szolgáltatásba. Az Apple azt állítja, hogy ezzel próbálja megvédeni a felhasználóit, hiszen minden jelenleg fellelhető programot szigorúan bevizsgáltak.

Minden bizonnyal egyébként más is áll a hátterében, hiszen ha egy program bekerül az App Store-ba, akkor az általa generált bevétel 30%-a az Apple zsebébe vándorol. Ezt gyakorlatilag teljesen megkerülik a Streaming szolgáltatások, hiszen pl. az xCloud-hoz is csak egy Xbox Game Pass Ultimate előfizetés szükséges, amelyből viszont egy petákot sem kap a cupertinói cég.

Ez tehát patt helyzet, hiszen az Apple természetesen nem fog engedni a dologból, hiszen ők is jól akarnak járni, és bevételt remélnek a szolgáltatóktól. Idővel elképzelhető, hogy sikerül majd megegyezniük a cégeknek, hiszen a Microsoft, a Facebook és a Google sem kis név, és megpróbálják majd jobb belátásra bírni az Apple-t. Egyezség azonban nem mostanság várható, így a felhasználóknak még nagyon sokáig kell várniuk arra, hogy iOS-en is elérhetővé váljanak ezek a szolgáltatások.

Forrás: BusinessInsider

 

The post Nem engedi be az Apple az iOS-re a játékokat streamelő appokat appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója