Kezdőlap Politika Megkezdődött Niedermüllerék nagy emberkísérlete Erzsébetvárosban

Megkezdődött Niedermüllerék nagy emberkísérlete Erzsébetvárosban

33
0
Ma kezdődik, és október végéig tart Erzsébetvárosban az a nagy emberkísérlet, amelynek miatt vélhetően az eddiginél is nagyobb dugók fognak kialakulni a környéken. A hivatalos cél a forgalom csillapítása, ennek megvalósítása érdekében utcák forgalmi rendjét fordítják meg, illetve egyirányúvá teszik azokat, parkolóhelyek szűnnek meg, járdákat szélesítenek ki. Niedermüller Péter polgármester nemrég kijelentette: az önkormányzat hosszú távú célja az, hogy Erzsébetvárosban egyáltalán ne lehessen parkolni, de cserébe legalább semmilyen értelmezhető alternatívát nem ajánlott fel a közlekedőknek. 

Az intézkedések részeként a hétvégén kétszázötven új közlekedési táblát helyeztek ki a Rákóczi út, Kiskörút, Nagykörút és Andrássy út által határolt területen, a megváltozott rend hétfő reggel lépett hatályba. Az emberkísérlet október végéig tart, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) akkor vizsgálja meg az eredményeket. A terv részeként egyes szakaszok zsákutcákká válnak, a kerékpárosok ugyanakkor szinte bárhol, bárhogy közlekedhetnek, ami nem meglepő, hiszen az egész rendszer úgy lett kiépítve, hogy nekik kedvezzen. Az Erzsébetváros honlapján található térkép adatai szerint a kerületben mindössze nyolc parkolóhely marad a mozgáskorlátozottaknak, árut rakodni pedig hat helyen lehet, aminek a komoly turisztikai vonzerőt jelentő bulinegyed vendéglősei fognak különösen örülni. 

Hétfőn reggel kezdődött az autósok életének megkeserítése. Fotó: Erzsébetváros.hu

Az ellenzéki vezetésű önkormányzat azzal indokolja az intézkedést, hogy Erzsébetvárosban eddig is csak áthajtottak azok az autósok, akik helyismeretük révén így elkerülték a körutak szakaszai közötti dugókat, Niedermüller Péter azonban eddig egy szót sem ejtett azokról, akik például dolgozni, vagy rokonaikhoz járnak autóval a kerületbe. A polgármester ugyanakkor elárulta, hogy a hosszú távú cél az, hogy évek múlva már egyáltalán ne lehessen parkolni a városrészben, ami azért előre sejteti a BKK őszi értékelését is. Emlékezetes, hasonló sorsra jutottak a Nagykörútra, és annak környékére felfestett, teljesen értelmetlen biciklisávok: a veszélyhelyzeti felhatalmazásával (vissza)élve Karácsony Gergely úgy döntött, hogy a sávok jók, és punktum.

Forrás: Erzsébetváros.hu/PS. Vezető kép: PS

 

 

 

A Megkezdődött Niedermüllerék nagy emberkísérlete Erzsébetvárosban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója