Kezdőlap Aktuális Meghalt egy 3 éves bejrúti kislány, akit a robbanás kiszakított édesanyja kezéből

Meghalt egy 3 éves bejrúti kislány, akit a robbanás kiszakított édesanyja kezéből

18
0

[sz]Címkép: MTI/EPA/Vael Hamzeh[sz]

Három nappal a bejrúti robbanás után meghalt egy 3 éves kislány, aki a detonáció hatására elszakadt az édesanyjától – írja a Daily Mail.

Alexandra Naggear nevét vasárnap hozták nyilvánosságra, de már pénteken belehalt a sérüléseibe a kórházban, ahol ellátták.

A kislány múlt kedden otthon volt a szüleivel, amikor a legkevesebb 158 ember életét követelő robbanás történt. Amikor még csak sűrű füsttel lángolni kezdett a bejrúti kikötőben lévő raktár, kíváncsiskodva kiszaladt az erkélyre, ahová a szülei is követték.

Pár perccel később jött az első robbanás, amikor édesanyja, Tracy felvette őt, hogy megvédje a kitörő ablaküvegektől. A következő, hatalmas robbanás viszont kiszakította a kislányt az anya kezéből, amikor visszarohantak a lakásba. Alexandra a szoba másik végébe repült és beverte a fejét egy zongorába.

A kétségbeesett szülőknek hosszú percekbe telt, mire ki tudták szabadítani Alexandrát a romok alól. Ezután motorral vitték el a gyereküket a legközelebbi kórházba, de mivel annak épülete is komolyan megsérült a robbanásban, nem tudtak bemenni, így máshová kellett menniük.

“Tracy sikoltozott a telefonban, azt mondta, ‘szerintem elveszítettük Alexandrát” – mesélte a Daily Mailnek a kislány nagypapája, Michel Awwad.

[kapcsolodo]/magyar-orvoscsoport-bejrutban-akarhova-megyunk-halmokban-all-az-uvegszilank/[kapcsolodo]

Az nem derült ki, hogy Alexandra pontosan milyen sérüléseket szenvedett, de azok olyan súlyosak voltak, hogy három nappal később bele is halt. Az édesanyja is komolyan megsérült a robbanásban, több bordája is eltört, és sok helyen össze kellett varrni a sebeket az arcán.

Alexandra édesapja, Paul később tévékamerák előtt a kormányt okolta a kislánya haláláért.

“A saját otthonunkban öltetek meg minket” – mondta, és azt követelte, hogy a pártok egyesült erővel állítsák helyre az országot.

Miután korábban már több miniszter is távozott, hétfőn Libanon egészségügyi minisztere bejelentette, hogy a teljes libanoni kormány lemond.

A fényképek feltöltője és a cikk írója