Elnézést kért a BBC vezérigazgatója, Tony Hall, amiért a múlt hónapban egyik műsorukban egy sértő kifejezést használt a színesbőrűekre egy fehér – számolt be az esetről a csatorna honlapja.

Az eset után a tévétársaság több mint 18 600 panaszt kapott, ami miatt bocsánatkérésre kényszerültek, holott az eset után egy ideig védték álláspontjukat, mondván: a nigger szó használatával csak egy feketék elleni támadásról szóló riportot illusztráltak.

Ennek ellenére tévés személyiségek, celebek és politikusok is elmarasztalták a BBC-t, ahol most elismerték: valószínűleg máshogy kellett volna fogalmazniuk a tudósításban.

„A jó szándék vezérelt, de el kell ismernem, hogy többeket megbántottunk. Sajnálom a történteket, elfogadom, hogy a BBC-nek máshogy kellett volna tájékoztatni. Tovább szigorítjuk a sértő szavak használatát. Mindenkinek el kell ismernie, ha hibázik: mi most hibáztunk”

– áll Tony Hall közleményében.

A csatorna azután kért bocsánatot, hogy az eset miatt már távozott is egy kedvelt fekete műsorvezetője, David Whitely, azaz DJ Sideman. Szerinte a BBC-n elhangzott kifejezés hatalmas pofon volt az egész fekete közösség számára.

[kapcsolodo]/biden-trump-amerika-elso-rasszista-elnoke/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója