Kezdőlap Politika Karácsonyék fellélegezhetnek, megszüntették a nyomozást az “elásós” hangfelvétel ügyében

Karácsonyék fellélegezhetnek, megszüntették a nyomozást az “elásós” hangfelvétel ügyében

26
0
Megszüntette az ügyészség a Karácsony Gergely-féle hangfelvétel ügyében indított nyomozást – tudta meg a PestiSrácok.hu. A tavaly ősszel kiszivárgott felvétel tanúsága szerint Karácsonyt és családját megfenyegette  az MSZP zuglói elnöke, Tóth Csaba, de a főpolgármester a hangfelvételen arról is beszélt, ha, nem nyeri meg a budapesti választást és vissza kell mennie Zuglóba, őt el fogják ásni. Karácsony persze mindent tagadott, ám Várnai László ex-LMP-s képviselő egy hosszú bejegyzésben írta meg, hogy ő is úgy tudja, igaz, ami a felvételen hallható, ráadásul a főpolgármester szerinte annyira tartott Tóth Csabától, hogy szemet hunyt az általa is ismert zuglói korrupciós ügyek felett. Ennek apropóján az ügyészség kényszerítés miatt nyomozást rendelt el, ám végül senkit nem gyanúsítottak meg, hanem lezárták a az eljárást.

Már nem nyomoz a Karácsony Gergelyt és a zuglói korrupciós ügyeket is érintő hangfelvétel ügyében az ügyészség – tudta meg a PestiSrácok.hu. Az eljárás előzménye, hogy tavaly ősszel Várnai László ex-LMP-s politikus egy nyilvános Facebook-posztban arról írt: Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke megfenyegette Karácsony Gergelyt és családját. A főpolgármester erről korábban egy kiszivárgott hangfelvétel szerint maga is beszélt, ám ezt annak nyilvánosságra kerülése után mégis letagadta, ezután borította a bilit Várnai. A felvételen az is hallható, hogy Karácsony azt mondja: Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (…) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.

Gergő nekem is többször emlegette, hogy Tóthék megfenyegették, az ominózus “tudjuk melyik óvodába jár a gyereked”-et emlegette többször is. Engem, minket is többször, megfenyegetett Tóth valamelyik embere, úgyhogy sosem kételkedtem Gergő állításában. Gergő az elmúlt években kifejezetten tartott Tóthtól, ezért engedett át minden általa is jól ismert korrupciós ügyet, ingatlan eladást, közbeszerzést, parkolást és hallgatott róluk akár a sír. Szó nem volt nyilvánosságról. Az elásnak Zuglóban kifejezés sem valami költői metafora, ha visszagondoltok a Pécset elítélt védőemberükre Gottira, az MMM harcos fenyegetéseire, és ott van Sápi Attila MSZP-s képviselő három évvel ezelőtti nyomtalan eltűnése. A képviselő Tóth bizalmi embereként tudott eleget ahhoz, hogy érdemes legyen inkább elásni, mintsem hogy beszéljen. Én a 2017-es időközi kampánybéli húzásai után mondtam, hogy a zuglói MSZP maffiaszerűen működik. De ugyanezt mondta Barta LMP, Juhász Péter Együttös politikus is – tán nem véletlenül. És hát érdemes visszanézni Tóth Csaba Vas megyei és zuglói elnökké választása körüli ügyeket is. És ezekre az emberekkel akarják leváltani a Fideszt….

-írta pár hónapja Várnai, aki utalt arra is, hogy Sápi Tóth bizalmi embereként sokat tudhat a helyi MSZP piszkos ügyeiről, így szerinte ezekért érdemes volt őt „elásni”, nehogy beszéljen.

Tényi István ezután fordult először a rendőrséghez, akik a feljelentést a kizárólagos hatáskörrel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNYF) küldték meg. Ennek oka az volt, hogy a feljelentésben megemlített Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő, mentelmi joga van, ellene csak a KNYF  nyomozhatna. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség kényszerítés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen tavaly októberben el is rendelte a nyomozást, ám megkeresésünkre a főügyészség azt a tájékoztatást adta, hogy végül idén tavasszal megszüntették az eljárást.

A Karácsonyék fellélegezhetnek, megszüntették a nyomozást az “elásós” hangfelvétel ügyében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója