Mint arról beszámoltunk, egy kismamát éppen akkor vittek be a szülőszobába a bejrúti Szent György kórházban, amikor a libanoni főváros kikötőjében felrobbant egy raktár.

A nő férje videóra vette az ijesztő pillanatokat: a kórházban üvegek törtek szét, orvosi eszközök repültek és leszakadt a mennyezet is.

[kapcsolodo]/teljesen-beboritottak-az-uvegszilankok-a-felesegemet-megszolalt-az-apa-akinek-a-bejruti-robbanaskor-szuletett-gyereke/[kapcsolodo]

Edmond Khnaisser később elmondta, nagyon aggódott a feleségéért és a gyerekükért, aki szerencsére nem a robbanás pillanatában, hanem másfél órával később született meg.

A CNN-nek azt is elmesélte, hogy

mivel a robbanás miatt elment az áram a kórházban, az orvosok és a nővérek a mobiltelefonjukkal világítottak, hogy legyen fény a szülésnél.

Bár a pár kisfia a borzalmas körülmények ellenére gond nélkül jött világra, és a gyógyszerek nélkül szülő édesanya is jó állapotban volt, a család megpróbáltatása itt még nem értek véget.

[next]

Az újdonsült anyuka és apuka szülei a kórház másik felében vártak rájuk. Amikor a férfi látta, hogy felesége már jó kezekben van, odasietett a családtagokhoz. Mint mondta, olyan volt a robbanás után a kórházban közlekedni, mintha egy labirintusban lenne. Ekkor látta, hogy az édesanyja megsérült a robbanásban.

A szülés után a frissen szült anyát egy műanyag székre ültetve vitték ki a kórházból, majd onnan a családdal együtt 600 métert kellett gyalogolnia, hogy kocsiba szállhassanak és egy biztonságosabb helyre mehessenek, és kórházba vihessék az apa sérült édesanyját és a feleségét, aki alig 10 perce szült.

Egy 8 kilométerre lévő kórházba mentek, útközben pedig láthatták az elképesztő pusztítást, amit a robbanás okozott Bejrútban.

“Nem tudtuk, hogy ilyen nagy a kár és hogy ennyi ember megsérült”
– mondta a férfi.

Szerencsére már a család minden tagja jól van, az újszülött babát is hazavihették a kórházból. A szülők nagyon hálásak a kórház dolgozóinak, amiért nem rohantak el a robbanás után, hanem levezették a szülést és gondoskodtak róluk.

[kapcsolodo]/egy-keteves-kisfiu-a-bejruti-robbanas-eddigi-legfiatalabb-aldozata/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója