Kezdőlap Politika A Népszava nem bír magával, ismét Müller Cecíliát gyalázza

A Népszava nem bír magával, ismét Müller Cecíliát gyalázza

25
0
Úgy tűnik, a Népszavának valamiért az a téveszméje, hogy az országos tisztifőorvos asszony közellenség, akit támadni kell. A lap most megjelent írásában ismét Müller Cecíliát állították célkeresztbe; a szerző – aki a Magyar Újságírók Országos Egyesületének elnöke – a doktornőt „a magyar nemzet Cecíliájaként” említi, aki „a maga ártatlanul nagymamás, unokázóscsaló-csalogató modorában” hívja fel a figyelmet arra, milyen közegészségügyi kockázattal jár a migráció. Hargitai Miklós szakmaiságát jól mutatja, hogy a hírrel kapcsolatban nem felejti el kifigurázni a tisztifőorvos asszony keresztény mivoltát sem; a Népszavában megjelent cikkben arról is szót ejt, hogy „a hegyi beszéd tanítása szerint a lelki szegényeknél talán csak a sajtkészítők boldogabbak” – bár itt halkan megjegyeznénk, hogy ez igencsak egyedi értelmezése annak, ami a Bibliában szerepel.

Ismét Müller Cecíliát gyalázza a Népszava: a balliberális lapban Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke tollából született egy újabb „remek” írás, ami kiválóan tükrözi az ellenzékiek mentális állapotát. A szerző szerint más országokban  egyáltalán „nem alap”, hogy büszkék a helyi járványügy vezetőjére, így érthetetlen számára, hogy a magyarok miért mondanak köszönetet Müller Cecília munkájáért. Hargitainak nyilván nem tűnt fel, hogy a Covid-19 elleni harcban hazánk kiemelkedő eredményt produkált, míg ezt a környező országok többsége, így például „Bezzegrománia” nem mondhatja el magáról. A Népszava – ami egyébként is csúcsra járatja magát, ha keresztényeket kell gyalázni – cikkében ezután arról olvashatunk, hogy a tisztifőorvos keresztény, így nyilván ezért „ilyen végtelenül engedelmes közreműködője a kormány gyűlöletkommunikációjának”. Hargitai kiemeli:

Jó, a kereszténység előírja és díjazza az engedelmességet; maga Jézus hívta föl rá a figyelmet, hogy „adjátok meg a császárnak, ami a császáré”, a hegyi beszéd tanítása szerint pedig a lelki szegényeknél talán csak a sajtkészítők boldogabbak, de akkor is: amit ezen a téren a magyar nemzet Cecíliája a maga ártatlanul nagymamás, unokázóscsaló-csalogató modorában előadott, azt még nemzedékek múlva is tanítani fogják a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Hozzáteszi: szerinte a járvány kirobbanásakor Orbán Viktor magához hívatta a doktornőt, majd kiadta neki az ukázt, mit is kell tennie. A keresztény alázattal megáldott Müller Cecília pedig nyilván „párás szemüveggel megköszönte a bizalmat”. A fantazmagória után kijelenti, hogy

Müller doktornő, miközben a Szent Imre kórházban haldoklott, majd meg is halt az első, 100 százalékig magyar származású hazai koronavírusos beteg, együtt vicsorgott – természetesen csak átvitt értelemben – azokra a vírusimportőrnek kikiáltott iráni diákokra, akiknek a felhasználásával a kormányzat olyan briliáns módon tudta összekötni a néhány százmilliárd forintból fölépített idegenellenes narratívát az akkor még ismeretlen vírussal szembeni félelemmel.

Hargitai ezután kifejti: az, hogy a tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbia felől újabb menekülthullám érkezik és ez komoly egészségügyi kockázattal jár, egészen abszurd – legalábbis az ő olvasatában. 

A tiszti főorvos asszony továbbra is ott küzd, ahol a legnagyobb szükség van rá: most a szerb határon akadályozza meg puszta kézzel, hogy azok a migránsok, akik az Adria partjáról egy alagúton keresztül jutottak el a magyar határhoz, vállukon egy ostromlétrával – másképp nem történhetett, hiszen Szerbiában Orbán Viktor jó barátja és szövetségese a kormányfő, akit épp azért támogattunk, mert nem enged mindenféle gyülevész népséget átvonulni az országon –, nehogy a nyakunkra hozzák a második hullámot.

Hozzáteszi:

Ilyen körülmények között nem csoda, ha a biztonság szigeteként emelkedünk ki a kórok és nyavalyák regionális tengeréből. Köszönjük, Orbán Viktor, köszönjük, doktor Müller Cecília!

Ezzel viszont mi is egyetértünk: köszönjük a járvány elleni küzdelemben végzett fáradhatatlan munkát a miniszterelnöknek és a tisztifőorvos asszonynak is. 

A Népszava hű csatlósaként a héten a Soros-blogként emlegetett 444.hu is pellengérre állította a szakembert. A minősíthetetlen stílust ezúttal sem nélkülöző portál egyik „újságírója”, Bede Márton sem igazán tudta értelmezni, miért is tartott sajtótájékoztatót az országos tisztifőorvos a határon.

Remélem, senkit nem lep meg, hogy a nyunyókás nagymutter valójában a szó legszorosabb értelmében fasiszta

– kommentelte a 444.hu Bede Márton nevű újságírója az országos tisztifőorvos azon kijelentését, hogy az illegális határátlépők potenciális fertőzésveszélyt hordoznak, hiszen nem esnek át orvosi vizsgálaton.

Forrás: Népszava; Fotó: MTI

A A Népszava nem bír magával, ismét Müller Cecíliát gyalázza bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója