[sz]Fotó: MTI/Varga György[sz]
Folytatódik a nyárias, meleg idő, de többfelé záporok, zivatarok is lehetnek vasárnap. Jövő héten is marad a kánikula sok napsütéssel, de továbbra is kell zivatarokra számítani – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Vasárnap is kánikulára, sok napsütésre számíthatunk, de helyi záporok, zivatarok helyenként előfordulhatnak. Az északi-északkeleti szél mérsékelt, néhol élénk lesz. Zivatarok idején azonban erős széllökések is lehetnek. Délután 30-35 fokot mérhetünk.

Az Országos Meterológiai Szolgálat hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetést adott ki szinte az egész országra.

Hőségre Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém megyében figyelmeztetnek, ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyére adtak ki riasztást, ezeken a területeken villámlás, erős szél és jégeső is lehet.

[next]

Hétfőn marad az alapvetően napos idő, zápor, zivatar helyenként északon, északnyugaton alakulhat ki. Az északi-északkeleti légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Kedden is sok napsütésre van kilátás, de már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, a Dunántúlon és a középső tájakon elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Szerdán a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés és délután elszórt záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Délután 27-32 fok valószínű.

Csütörtökön napos időre, 28-32 fokos maximumokra van kilátás. Zápor, zivatar néhol nyugaton alakulhat ki.

A fényképek feltöltője és a cikk írója