Kezdőlap Aktuális Koronavírus: 24 új fertőzöttet azonosítottak, meghalt két idős beteg Magyarországon

Koronavírus: 24 új fertőzöttet azonosítottak, meghalt két idős beteg Magyarországon

14
0

[sz]Fotó: MTI[sz]
24 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4621 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma – közölték a koronavirus.gov.hu oldalon pénteken.

Elhunyt két idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 602 főre emelkedett, 3464-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 555 fő.

Az aktív fertőzöttek 34%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 72 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

[kapcsolodo]/orban-viktor-szupercsapatot-kuldunk-papai-gocponthoz/[kapcsolodo]

A kormányzati tájékoztató honlap emlékeztet rá, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Péntektől a koronavírus-fertőzés miatt zöldből sárga besorolásúnak számít Spanyolország.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7092 embernél van érvényben.

Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztatót ide kattintva olvashatod el.

[kapcsolodo]/semmire-nem-emlekszik-a-lelegezteton-toltott-17-napbol-a-magyar-kanadai-beteg-aki-majdnem-belehalt-a-koronavirusba/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója