A politikában kevésbé jártas olvasóinknak, de a régi motorosoknak is jó szívvel ajánljuk az alábbi szösszenetet, hiszen nincs új a nap alatt, ha a megkeseredett baloldaliak a sötétből akarják szurkálni a jobboldalt. Nos, nem árt felfrissíteni a régi szocialista-kommunista szálak kibogozásában megfáradt elméket. Nem is kell a szomszédba menni fröcsögésért, hiszen a botrányairól elhíresült idősebb Páva Zoltán, Komló egykori szoci kiskirálya és országgyűlési képviselője ávós stílusban osztja a jobboldali-konzervatív véleményt megfogalmazni merészelőket a Facebook-oldalán. Bátorság kell ahhoz, hogy valaki nagy bőszen “lefosott Mefisztónak” nevezzen egy múzeumigazgatót, nevezetesen Demeter Szilárdot. Páva fiának, ifjabb Páva Zoltánnak a múltját megnézve nem csodálkozunk a kritikán aluli stíluson, miközben amúgy Karácsonyt és Juhász Pétert védik.

Csizmadia Tamás – Tisóczki Flóra – PestiSrácok.hu

Azon talán már meg sem lepődünk, hogy a megkeseredett baloldaliak úgy kapaszkodnak egy-egy botrányra hajazó netes tartalomba, mint reményvesztett ember egy utolsó szalmaszálba, mégis van, amikor elgurul az a bizonyos pöttyös. A tavalyi ballib lejárató kampány motorját adó Ezalényeg.hu mögött álló ifjabb Páva Zoltán közéleti tevékenységét érdemes górcső alá venni. Az Ezalényeg.hu címen indult lapcsoport bevallottan az ellenzék szekerét tolta a tavalyi önkormányzati választások kampányában, ma pedig az MSZP szócsöveként működik. A hírportál mögött komoly anyagi források lehetnek, hiszen erre utalnak a Facebook-hirdetések, valamint a híraggregátor oldalakon megjelenő cikkek nagy száma is.

Az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki propagandaoldal indulása óta több, mint ötvenmillió forintot költött a Facebookon; valószínűleg nincs olyan budapesti lakos, aki ne találkozott volna a közösségi médiában az oldal „híreivel”. A portál felelős kiadója a budapesti Dohány utcában bejegyzett Oraculum 2020 Kft., a cég tulajdonosa és ügyvezetője pedig Páva Zoltán, a volt MSZP-s komlói polgármester és országgyűlési képviselő, idősebb Páva Zoltán fia. A Páva családdal a Gyurcsány–Bajnai-kormányok igen bőkezűek voltak. Ifjabb Páva Zoltán 2008 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt. Egyik cége, a Medich-Technik Bt. csaknem ötmillió forintot kapott szaktanácsadói tevékenységéért 2008-ban.

Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke, volt miniszterelnök (b) országjáró körútjának első állomásán előadást tart a Baloldali Közéleti Klub rendezvényén a Komlói Színház- és Hangversenyteremben 2012. október 31-én. Jobbról Páva Zoltán volt komlói polgármester. Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

PÁVA VOLT AZ ÖSSZEKÖTŐ SZÁL A PÁRT FELÉ

Valamikor 2008-ban robbant be a köztudatba a függetlenobjektív index.hu tudósításában a fiatalember, Páva Zoltán, aki már akkor nagyon tehetséges volt. Nota bene: az eszébe jutott már valakinek, hogy megjegyezze, a Kóka János volt SZDSZ-es miniszter, vagy Bajnai Gordon, az MSZP-SZDSZ által támogatott miniszterelnök korábbi tulajdonossága mennyire nem zavarta az Index szent és független szerkesztőségét? Milyen érdekes, hogy ezek az információk nemigen kerültek ki az ablakba. Azt írta a függetlenobjektív Index cikke 2008 februárjában:

A hivatalos álláspont szerint Gyurcsány a parlament jövő hétfői ülésén hirdeti meg az “új politikát”, azaz az új hangsúlyok politikáját. A formális indok egyszerű: véget ért a nagy ellátórendszerek és a közigazgatás reformjának korszaka, megszűnt Draskovics, valamint a közigazgatást teljesítményközpontúra hangoló, szintén a közelmúltban távozó Szetey Gábor feladata. Azaz jön a konszolidáció és az együttműködési politika, a kormány pedig visszatér a normális, üzemszerű működéshez.

Érezhető a kritika, de anélkül, hogy mélyebb filozófiai gondolatokat írnánk erről, a téma szempontjából érdemes az ifjabb Páva személyét kiemelni. Így írtak akkor róla:

A régiek megforgatása mellett azonban új elemek is kerülnek a rendszerbe, lesz kapcsolattartás és tárcakoordináció. Az előbbit ifjabb Páva Zoltán intézi, ő lesz az összekötő a miniszterelnöki kabinet, illetve a frakció és a párt között. A tárcakoordináció pedig azért szükséges, mert nagyon gyakran csak az informális kapcsolatokon múlott, hogy a kormányfő stábja mit képes kisajtolni a minisztériumokból.

CSURRANT-CSEPPENT EGY KIS PÉNZ IS

Tehát emberünk 2008-ban az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és a párt, valamint a parlamenti frakció között közvetített. Nyilván azért, mert semmi köze nem volt a politikához, az apja révén – aki ekkor szocialista parlamenti képviselő és polgármester volt – főleg nem. Á, dehogy! Később kiderült, hogy valami probléma adódhatott a státusszal, merthogy az előbb említett apuka vagyonnyilatkozatában már korábban bevallott cégnek kellett egy kis apanázst adni. Némi újságírói feledékenységnek köszönhetően akkoriban csak 4,9 millió forintos támogatást írtak a számlájára. Mivel az apja (a roppant sokáig regnáló szoci komlói polgármester és képviselő) korábbi cége, a Medich-Technik Bt. 4,9 milliócskát kapott. Hát persze, a fiatalember nemcsak ezt kapta, hanem az MPSP Consulting Kft. – amelynek ügyvezetője volt – jogcímén is jutott még 1,9 milliócska. Ez akkoriban körülbelül egy lakás ára volt; nos, ezt a nyilván tehetséges fiatalember 6 hónapnyi szerződéssel szerezte meg.

Forrás: parlament.hu

A különböző kamu jogcímek megkapó felsorolását a miniszterelnöki hivatal írásban is megküldte az akkoriban érdeklődő – és ellenzéki – fideszes képviselőknek. A sajtónak akkoriban ez az apróság persze nem tűnt fel, de kedves munkatársaink az akkori közérdekű adatokat – amelyek ma már nem fellelhetők – természetesen lementették.

IFJABB PÁVA AZ EURÓPAI PARLAMENT GYAKORNOKA IS VOLT

Na szóval, a fiatalember, ifjabb Páva Zoltán 2005-ben az európai parlament gyakornoka volt, de ennyivel nem érhette be, hiszen a Generáció2020 nevű, azóta méltán elfeledett egyesület vezéregyénisége is lett. Erről a kis umbuldázó társaságról is elfeledkeztünk, hát elevenítsük fel! Mementóul egy roppant tudományos munka árválkodik a Táncsics Alapítvány (MSZP-s alapítvány) honlapján. Aztán, persze, ahogyan az lenni szokott, ahogyan elfogyott a pénz, a lelkesedés is alábbhagyott, a Generáció2020-t is elhagyták az egykori kis gazdái – bár talán ennél egy pöttyet többről van szó: bíróság rendelte el a felszámolását.

A PAPA A SÖTÉTBŐL TOLJA FIA GYŰLÖLKÖDÉSÉT

Na, ennyit az előéletről. Viszont jól látszik, hogy az alma nem esett messze a fájától, hiszen idősebb Páva Zoltán, Komló egykori szoci kiskirálya és országgyűlési képviselője ávós stílusban osztja a jobboldali-konzervatív véleményt megfogalmazni merészelőket a Facebook-oldalán. A sötétből tolja fia gyűlölködését. Na de nem akármilyen stílusban!

Fotó: Facebook

Az MSZP holdudvarához köthető Ezalényeg.hu a veszélyhelyzet kihirdetését követően azonnal a kormányt, a magyar diplomácia korábbi dönté­seit is támadta. Idősebb Páva rendszeresen posztol Facebook-oldalára, ahol Karácsony Gergely mellett  az ex-együttes Juhász Pétert is védi. Amellett, hogy szidalmazza Mészáros Lőrincet és Orbán Viktor miniszterelnököt, olyan cikkeket oszt meg, amely szerint Karácsony a megmentő, aki nem hagyja, hogy elmutyizzák a pénzt. Bayer Zsoltot közönséges bolti tolvajnak minősíti, és több jobboldali véleményvezért is kritizálnak, amiért nem velük értenek egyet.

A stílus új, a módszer a régi. A kérdés, ki dől be nekik? Aki elhiszi ezeket, mégis meddig teszi ezt?

Forrás: PS/Magyar Nemzet; Kiemelt kép: ezalényeg.hu

A Ezalényeg, no meg az, hogy ávós stílusban lehet fröcsögni a jobboldaliakra, miközben dől a lé bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója