Az ára még nem ismert, de a tervek szerint úgyis csak 2022-ben kerül forgalomba a Cadillac most bemutatott első elektromos autója, írja a Mashable. A Lyriq csütörtökön bemutatott példánya ugyan csak egy “show car”, de a General Motors közleménye szerint a kereskedelmi forgalomba kerülő változat 80-85 százalékban megegyezik majd a koncepcióautóval.

A detroiti székhelyű autógyártó egyelőre nem hozta nyilvánosságra a villanyautó teljes specifikációját, de az már most kiderült, hogy a 100 kWh-os, maximum 150 kW-os teljesítménnyel tölthető akkumulátor nagyjából 480 kilométeres hatótávot biztosít a SUV-nak.

A kocsi további érdekessége a szinte teljes műszerfalon végighúzódó 33 colos, részben érintéssel működő kijelző.

[kapcsolodo]/elon-musk-a-tesla-mar-nagyon-kozel-jar-a-teljesen-onvezeto-auto-kifejlesztesehez/[kapcsolodo]

[next]

A Lyriq nem titkoltan a Tesla-autók kihívója akar lenni, ezért az önvezető funkción kívül a kocsi képes lesz saját maga beparkolni a kiválasztott helyre. Az autó képes lesz arcról felismerni a vezetőjét, és beszállás után az előzőleg elmentett beállításokat (pl. hangerő, hőfok, ülések, tükrök stb.) azonnal aktiválja.

A jövő Cadillacjét eredetileg áprilisban mutatták volna be, de a koronavírus-járvány miatt hónapokat csúszott a Lyriq leleplezése. A teljes bemutatót itt lehet végignézni:

[kapcsolodo]/kina-megnyitotta-kapuit-a-tesla-elott-es-ez-mindent-megvaltoztathat/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója