[sz]Címkép: MTI/EPA/Vael Hamzeh[sz]
A libanoni hatóságok 16 embert vettek őrizetbe a 137 halálos áldozatot követelő bejrúti robbanás ügyében – írja a CNN az NNA hírügynökség nyomán.

A lap a hírügynökségre hivatkozva azt is hozzáteszi:

eddig 18 embert hallgattak ki a tragédiával kapcsolatban, köztük kikötői és vámhatósági tisztviselőket, valamint olyan munkásokat is, akik raktár építéséért, illetve karbantartásáért feleltek, amelyben a 2750 tonna ammónium-nitrát berobbant.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy kedden hatalmas robbanás rázta meg Bejrútot. A robbanás következtében legalább 137 ember halt meg, hozzávetőleg ötezren megsebesültek, 200-250 ezer közé tehető azoknak a száma, akik elveszítették otthonukat.

[kapcsolodo]teljesen-beboritottak-az-uvegszilankok-a-felesegemet-megszolalt-az-apa-akinek-a-bejruti-robbanaskor-szuletett-gyereke/[kapcsolodo]

Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították, és gyásznapot hirdettek. A hatóságok szerint egy korábban elkobzott hajó vegyianyag-rakománya robbant fel.

[kapcsolodo]szivmelengeto-foton-a-bejruti-nover-kezeben-a-harom-ujszulott-babaval-akiket-megmentett-a-robbanaskor/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója