Influenszerek, véleményvezérek és megmondóemberek is diktálják az iramot a magyar közéletben. De kik ők, mit tudunk róluk? Miért működik a Puzsér-féle mindenkit kritizálás az interneten, és miért nem lesz belőle vajon igazi politikai tényező? A HVG szerint a százezres nézettség a PestiSrácok.hu vloggereinek videóin az olvasók érdektelenségét mutatják, de valóban kevés-e a százezer néző egy politikai videón? Ezeket a kérdéseket járta körbe Vincze Emília Kroó Zitával, az Origó újságírójával és a Hír TV Címlap című műsorának állandó szereplőjével, Varga Ádámmal, a Fair Right Youtube-csatorna vloggerével, valamint Tisóczki Flórával és Zelenka Dórával, a Pesti lányok vlog szereplőivel.

A műsorban Kroó Zita kiemelte, hogy a liberálisok nem olyan elfogadóak, mint ahogyan mondják. Egy jobboldali véleményvezér megnyilvánulása sok esetben zavarja a másik oldalt. A fiatalokhoz szólva Kroó elmondta, hogy ma konzervatívnak lenni a legnagyobb lázadás.

Varga Ádám szerint hatalmas igény van arra, hogy a vloggerek, bloggerek elmondják a véleményüket, főleg a jobboldalon. A Fair Right videók készítője és a csatorna tulajdonosa úgy véli, hogy túl kell nézni azon, hogy valami politikai tartalom, mert sokszor igény van a politikamentes tartalmakra is.

Zelenka Dóra többször rávilágított arra, hogy a fiatalokat már nemcsak a megszokott közösségimédia-felületeken érik el a politikusok és influencerek, hanem egyre inkább kiterjed ez az újabb applikációkra is, mint amilyen például a TikTok. Zenés, viccesnek mondott, rövid, pár másodperces videókon mutatja be például a Jobbik ifjúsági szervezete, hogy milyen velős odamondást intézett Jakab Péter a magyar miniszterelnöknek.

Milyen egyéb generációs jellemzők uralják a fiatalok mindennapjait, és ki hat rájuk a politikai párt választásban? Van-e még ereje a családoknak ilyen téren, vagy tényleg fel kell vennünk a globális, liberális propagandával a versenyt már az Instagramon is? Ez mind kiderül az e heti Polbeat-adásból!

Forrás: PS; Kiemelt kép: Videa

A Konzervatívnak lenni a legnagyobb lázadás – Jobboldali influenszerek a Polbeatben (videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója