Kezdőlap Politika Az indexesek akkor is hazudnak, ha már nem indexesek

Az indexesek akkor is hazudnak, ha már nem indexesek

23
0
Avagy sírjunk együtt Dull Szabolccsal, az áldozattal, a mártírral, aki egy egyszerű kérdést is képes beállítani csengőfrásznak. 

Dull Szabolcs, az Index volt főszerkesztője az utóbbi időszakban onnan lehet ismerős, hogy úgy turnézza végig a számára kedves médiumokat, mintha kötelező lenni. Dull állította át az Index függetlenségét jelző barométerét a “függetlenről” a “veszélyben” állásra. Hogy miért? Mert ő úgy érezte, hogy most jött el ennek az ideje. Más valódi oka ugyanis nem volt erre.

Ez az írás azonban alapvetően nem az Index körüli hisztiről szól, hanem arról, hogy Dull még véletlenül sem tud igazat mondani. A baloldal hivatalos síróembere elment pityeregni a HVG-hez, hogy a gonosz “propagandamédia” becsöngetett a lakására. A történetből aztán a szintén rendkívül független és objektív HVG (Dullal kiegészülve) kerekített egy olyan mesét, amely nyomokban sem tartalmaz valóságot.

A cikkben szereplő hazugságok:

  • a PestiTV stábja csöngetett be Dullhoz;
  • a lap és Dull azt sugalmazza, hogy ezt Vaszily Miklós “megrendelésére” tettük;
  • Dull szerint eljuttatták hozzánk a lakcímét.

Ezzel szemben az igazság:

Két munkatársam és jómagam a PestiSrácok.hu-nak dolgozunk, hiszen a PestiTV jelen pillanatban még nem is működik. Bízom benne, hogy Dull Szabolcs és a HVG szerkesztősége rendelkezik annyi kompetenciával, hogy bekapcsolja a televíziókészüléket és megnézze, van-e a csatornakínálatban PestiTV. Ennek fényében Vaszily Miklós belekeverése az ügybe teljesen abszurd, hazug és szándékos félrevezetés. Minket az Index körüli hiszti kiderítése érdekel. Tudom, meglepő lehet, hogy valakit az újságírói kíváncsiság hajt és nem a politikai feladatok végrehajtása, de képzeljétek el, vannak ilyen emberek. A lakcímről meg annyit, hogy Dull Szabolcs huzamosabb ideig volt tagja az Index igazgatóságának, így egy, az internet világában közepesen jártas, általános iskola harmadik osztályos gyerek is könnyedén megtalálja ezt a nyilvános adatot. Minő meglepetés, ezzel a módszerrel kutattam ki én is Dull lakhelyét.

Természetesen értem, hogy Dull Szabolcs minden lehetőséget kihasznál arra, hogy körbesírja a haveri sajtót és elmondja, hogy mindent megtesz ellene a “hatalom”, de hiába ismétli sokszor és sok helyen, ettől még nem lesz igaz.

Az viszont tény, hogy készítünk egy filmet az Index szétveréséről, amelyben szerettük volna megszólaltatni a volt főszerkesztőt is. Mi ugyanis úgy készítjük a műsorainkat, hogy mindegyik félt megkérdezzük és meghallgatjuk, feltéve, ha válaszol. Dull ugyanis ránk csapta az ajtót. (Előtte telefonon is kerestük.)

A pénteken megjelenő riportunkból kiderül, hogy a balliberális média maffiaszerűen működik, amelyből nincs kiszállás. Illetve van, csak annak ellehetetlenítés, kicsinálás a vége. Tisztára, mint a Cosa Nostra.

A Az indexesek akkor is hazudnak, ha már nem indexesek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója